Alparslan Hoca: Cezaevi önünden attığınız sloganları duyuyor, çok memnun oluyordum

Bolu Cezaevinden tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, cezaevi önünde atılan sloganlar hakkında konuştu. Slogan ve destek seslerinin kendisini bayağı rahatlattığını belirten Alparslan Hoca: "Kulağımı pencereme dayadığımda sesiniz güzel geliyordu" dedi.

Alparslan Hoca: Cezaevi önünden attığınız sloganları duyuyor, çok memnun oluyordum
09 Ara 2019 16:25:40

663 günlük tutukluluk sonrası tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, geçtiğimiz günlerde kendisiyle yapılan söyleşi programında tahliye kararıyla hissettiklerini, operasyon gecesinde yaşananları ve cezaevi hatıralarını anlattı.

Alparslan Hoca, yoğun ilgiyle izlenen söyleşi programında, sunucunun " Cezaevi önüne gelen kardeşlerimizin attığı sloganları duyuyor muydunuz? " sorusuna " Zaten hanım, kapalı yada açık görüşte, kaç kişi olduğunu yaklaşık olarak bana söylüyordu. Zaten sayı az olursa hem ses gelmesi zor hem de az kişiyle yapmak çok makul olmuyor. O yüzden sayı fazla olduğunda, 50-60 kişi olursa yapılıyordu, bazen 100, bazen 200, bazen 300 kişi olduğu oldu yaklaşık olarak. Hanım, sayı fazla olduğunda yapılacağını bana zaten söylüyordu ben de odama gidiyordum. Saat 12'ye çeyrek kala görüş bitiyor işte o gidene ve slogan başlayana kadar 12,12:05 falan gibi oluyordu. Ben kulağımı pencereye veriyordum, bekliyordum." şeklinde cevap verdi.

Tahliyesinden 3 gün önce cezaevi önünden atılan sloganları da duyduğunu belirten Alparslan Hoca, bir gardiyanın kendisine "sizinkiler gelmişler, baya kalabalıklar" dediğini aktardı.

Cezaevinin önünden atılan sloganları duyabildiğini söyleyen Alparslan Hoca, “biraz güçlü bağırdıkları zaman hatta tek söyleyen kişi var ya başlatan kişi onun sesini duyduğum bile oldu yani tabii kornalarınızı duyuyorum ama pencerenin yanına gidip üst kata çıkıyorum oradan daha iyi duyuluyor,alttan çok iyi duyulmuyor, üste çıkıp kulağımı verirsem pencereye ses güzel duyuluyor . Çok memnun oluyordum. O ses beni bayağı rahatlatıyordu." ifadelerini kullandı.

Cezaevinde kalan diğer tutukluların da Furkan gönüllülerini tanıdığını söyleyen Alparslan Hoca, "sizleri tanıyorlar. Gerçekten bütün mazlumların umudu olmuş gibi olduk ve birçok insanın imanının kurtulmasına vesile olmuş olduk çok şükür. Çünkü hem siyasilerin yaptığı yanlışlar yüzünden hem de o yanlışlara sessiz kalan cemaatler,hocalar yüzünden çok insan hakikaten Müslümanlar dan nefret etmiş vaziyette." dedi.


Söyleşi programının ilgili kısmı şu şekilde:




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 09 Ara 2019 21:09:18

    DARISI HALİS ABİ ' YE VE TÜM MAZLUMLARA !.. SELAM VE DUA İLE ...


Yorum Yaz