Alparslan Kuytul Hoca Zanka TV'nin Konuğu Oldu

Alparslan Kuytul Hoca (07.03.2020) cumartesi akşamı ZankaTv'nin konuğu oldu. Geniş yelpazede bir çok merak edilenin konuşulduğu programda sunucunun cevaplar karşısındaki tavırları ise dikkat çekti.

Alparslan Kuytul Hoca Zanka TV'nin Konuğu Oldu
09 Mar 2020 16:59:43

Alparslan Kuytul Hoca dün akşam YouTube üzerinden yayın yapan Zanka TV'nin "Sorguluyorum" programına konuk oldu.

İlgiyle izlenen programda Furkan Vakfından, Tarikat ve Cemaatler meselesine Mezheplerden Laikliğe kadar bir çok konu hakkında konuşuldu.

Programın başında Furkan Vakfı ve faaliyetleri hakkındaki soruyu yanıtlayan Alparslan Hoca, Furkan ismini tercih etmelerini ise şöyle açıkladı:

"Furkan hak ile batılı ayıran demektir. Furkan da Kuran'ın isimlerinden biridir. Bugün müslümanlar 'biz doğruyu konuşalım, insanlar zaten yanlışın yanlış olduğunu anlar' anlayışındadır. Bu yanlış bir anlayıştır. Furkan ise, doğruya doğru yanlışa yanlış demektedir. Bizde doğruya doğru yanlışa yanlış demek istediğimiz için Furkan diyoruz."

Vakfın kuruluş amacı hususunda "Biz vakfı kurarken, vakfın kuruluş amacı kısmında öncü bir nesil meydana getirmek istediğimizi yazmıştık. Vatanına, dinine bağlı bir nesil meydana getirmek gayesiyle çalışmalar yaptık. İslami faaliyetlerden rahatsız olanlar bu tür iftiralarla içindeki kini kusuyorlar.' İfadelerini kullanan Alparslan Hoca, artan adaletsizliklerle ilgili "Adaletin olduğu ülkede önce suçun delilleri olur, sonra kişiye savunma hakkı verilir, suçluysa tutuklanır. Adaletin olmadığı ülkede önce insanlar tutuklanıyor, sonra suç icat ediliyor, 1-2 yıl sonra savunma hakkı veriliyor. Eğer ispat edebilirseniz ve yukarıdan bir talimat gelmediyse 'pardon' denip bırakılıyor. " dedi.

15 Temmuz Darbe girişimi hakkında "15 Temmuzun bir de derin ayağı var. Derin devletin desteği ile olan birşey var. O kimdir, onlar kimlerdir? Böyle saçma bir proje yapılamaz. Akıllı olan insan iki şehirde darbe girişimiyle Türkiye'yi teslim alacağı düşünülemez. İki tankla koskoca Türkiye teslim alınamaz. Bu darbe başarılı olmak için değil başarısız olmak için planlanmış bir darbedir. " diyen Alparslan Hoca şuan ki devlet nizamı ve siyasi İslam hakkında " Ne sağcılık İslam, ne de muhafazakarlık İslamdır. Şuan ne inancıyla ne ahlakıyla ne devlet nizamıyla İslam yoktur" ifadelerini kullandı.

Program sunucusu Ferit Atay ise Alparslan Hoca'nın cevapları karşında gayretini gizlemeyerek ' ezber bozan açıklamalarda bulunuyorsunuz. Varsın sizin anlattığınız İslam hakim olsun' ifadelerini kullandı.

İki saati aşkın süre boyunca ilgiyle izlenen programın tamamı:




0 Yorum

Yorum Yaz