Alparslan Kuytul Hoca'dan Terör ve Suç Örgütü İddialarına Cevap!

22 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, katıldığı canlı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Terör ve Suç Örgütü İddialarına Cevap!
11 Ara 2019 14:36:46

Alparslan Kuytul Hoca, tutukluluğunun ardından telefon görüşmesi ile katıldığı Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’ın sorularını cevapladı.

2014 yılından beri düzenlediği konferans ve programların engellenmeye çalışıldığını belirten Alparslan Hoca, “Ben İslam’ı ve tevhidi anlatıyorum. Allah’tan başka ilah yoktur diyorum, kula kulluk yapmayın diyorum. Bizden değil ama tevhidin bu yorumundan rahatsız oldular” ifadelerini kullandı.

“1 Terör Örgütüne 4 Defa Üye Olmak”

Mazlumları savunduğu için iki yıla yakın bir süre boyunca cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul, Yavuz Oğhan’ın “FETÖ ile alakanız var mıydı?” sorusuna yönelik olarak şunları söyledi:

Ben onları 35 yıl eleştirmiş birisiyim. Benim en eskisi 1998’den 2016’ya kadar aşağı yukarı yaptığım bir sürü konuşmalar var ve onların yaptıklarını doğru bulmadığımı anlattım. (tabi bunların hepsini de mahkemede sundum ) Aslında bakarsanız şöyle söyleyeyim; dosyam, birisi terör örgütü propagandası diğeri de suç örgütü kurmak şeklinde ikiye ayrıldı. İlk başta o söylediğiniz şey Sulh Ceza Hakimliği, bizi tutuklayan mahkemeye 4 tane örgüte üye olmak iddiasında bulunmuştu. Tabi ki böyle bir şey mümkün değil; hatta hakim önce anlamadı. Hakim konuyu bilmiyordu zaten. Kağıda şöyle baktı: “Terör örgütüne 4 defa üye olmak” dedi , tamamen komik bir duruma düştü. Tabi Allah etmesin bu örgütlerle benim hiçbir zaman bağlantım olmadı olmaz da, hatta DAEŞ beni ölümle tehdit etmişti.

“Bu Operasyonun Bize Yapılmasının Gerçek Sebebi”

Daha sonra Oğhan’ın “suç örgütü müsünüz siz?” sorusunu yöneltmesi üzerine Alparslan Hoca;

“Yaptığımız bütün faaliyetlere şöyle bir bakalım; yaptığımız bütün faaliyetlerin hepsi hayırlı faaliyetler. Fakat bu operasyonun bize yapılmasının gerçek sebeplerinden birincisi tevhidi anlatıyor olmam. Allah'tan ilah yoktur. Bunun manası Allah'tan başka yaratıcı yoktur demek değil zaten bunu herkes biliyor herkes kabul ediyor. Allah’ın varlığı birliğini ifade ettiği gibi tevhid aynı zamanda Allah’ın tek otorite olduğunu ifade eder. Allah’tan başka bir otorite kabul edilmemeli. İnsanlar kula kulluk yapmamalı Alllah’a kulluk yapmalı. Allah’a itaat etmeli. O'nun dünyasında yaşıyoruz O'nun kanunlarına göre yaşamalıyız O'nun medeniyet esaslarını esas olarak kabul etmeliyiz.” şeklinde cevap verdi.





0 Yorum

Yorum Yaz