#AlparslanHocayaAdalet Çağrısı Türkiye Gündeminde!

273 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan ve bugün ilk duruşması gerçekleşecek olan Alparslan Kuytul’a destek olmak için açılan #AlparslanHocayaAdalet etiketi kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

#AlparslanHocayaAdalet Çağrısı Türkiye Gündeminde!
08 Kas 2018 09:30:10

9 ay 10 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin mahkemesi bugün gerçekleşecek. Sevenleri tarafından 273 gündür tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul ve iki arkadaşına destek olmak için açılan etiket kısa sürede Türkiye gündemine girdi. Yıllardır terörü lanetleyen Alparslan Kuytul için sevenleri adalet isteklerini tekrarladı. Türkiye gündeminde uzun süre üst sıralarda yer alan etikette binlerce kullanıcı adalet ve tahliye çağrısı yaptı. 

Alparslan Kuytul Hocaefendi Ve 2 Kişi Bugünkü Mahkemede Neyle Suçlanıyor?

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Adem Tural’ın açıklaması şu şekilde;

Alparslan Kuytul Hoca 9 aydır Bolu Cezaevinde tutuklu yargılanmaktadır. Çıkacağı ilk mahkemede davanın konusu altı farklı konuşmasından FETÖ terör örgütüne yardım etmek ve PKK terör örgütü terör örgütü propagandası yapmak iddialarıyla dava açılmış durumda.Söz konusu konuşmaların genel içeriğine baktığımızda ne FETÖ’ye dair ne de PKK’ya dair hiçbir ifade geçmemektir. İddia makamı bu konuşmayı hangi amaçla iddianameye aldı bizde anlamış değiliz.
Diğer iki kişiden G. Y ise yıllarca önce bilgisayarına indirdiği ve sonrasında sildiği bir video sebebiyle Terör propagandası yapmakla suçlanıyor. M.Ç’nin ise telefonundan çıkan bir video sebebiyle terör propagandası yaptığı iddia ediliyor.


 etiketi ile yapılan paylaşmlardan bazıları şöyle;

 


 

 


 



0 Yorum

Yorum Yaz