Alparslan Kuytul Hoca, Trump'ın "Gazze Barış Planı" Hakkında Açıklamada Bulundu: Hamas, Trump'ın Teklifini Kibarca Reddetti!

Alparslan Hoca, Trump'ın 20 maddelik "Gazze Barış Planı" hakkında açıklamada bulundu. Hamas'ın Trump'ın teklifini kibarca reddettiğini belirtti.

Eklenme Tarihi: 03 Eki 2025
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 03 Eki 2025
Alparslan Kuytul Hoca, Trump'ın "Gazze Barış Planı" Hakkında Açıklamada Bulundu: Hamas, Trump'ın Teklifini Kibarca Reddetti!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, Trump'ın "Gazze Barış Planı" adı altında hazırladığı 20 maddelik tasarı hakkında açıklamada bulundu. Hamas'ın bu tasarıyı kabul etmesi, kendini reddetmesi anlamına gelir" diyen Alparslan Hoca:

"Bu tasarının her tarafı hile, eğer Hamas bu teklifi bu haliyle kabul ederse 100 yıllık mücadele bitmiş demek olur. Hamas, kendi kendini inkar etmiş olur, dedi.

Alparslan Hoca, Hamas'tan Trump'ın planına karşı şu cevabı ilettiklerini belirtti:

"Hamas, Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı durdurmaya, esir değişimine, insani yardımların derhal girişine, işgalin reddine ve Filistin halkının yerinden edilmesine karşı çıkmaya yönelik Arap, İslam ve uluslararası çabaları ile ABD Başkanı Donald Trump'ın çabalarını takdir etmektedir.

Bu çerçevede ve savaşın durdurulması ile bölgeden tam çekilmenin sağlanması amacıyla, hareket, Trump'ın teklifinde yer alan değişim formülüne uygun olarak işgal altındaki tüm esirlerin canlı veya naaş olarak serbest bırakılmasına onay verdiğini ve değişim sürecinin saha koşullarının sağlanması gerektiğini ilan eder. Bu bağlamda hareket, arabulucular aracılığıyla derhal detayları görüşmek üzere müzakerelere başlamaya hazır olduğunu teyit eder."

Alparslan Hoca: "Hamas bu kısımları kabul ettiğini, bir sorun olmadığını ancak Hamas'ın aleyhine olan şartları kabul etmediğini, konuşmaya bile gerek görmediği gösteriyor." Dedi.

Hamas'ın verdiği cevapta: "Ayrıca hareket, ulusal uzlaşı ve Arap-İslam desteğine dayanarak bağımsız (teknokrat) bir Filistin heyetine Gazze Şeridi'nin yönetiminin teslim edilmesine onayını yeniler." İfadesinde, Arap- İslam vurgusu yaparak Müslümanlar tarafından idare olunması şartıyla kabul ettiğini ifade ediyor.

Hamas son olarak: "Trump'ın teklifinde Gazze'nin geleceği ve Filistin halkının asli haklarıyla ilgili diğer konular ulusal bir tutum ve ilgili uluslararası yasa ve kararlar temelinde ele alınacak ve Hamas'ın da içinde yer alacağı kapsamlı bir Filistin ulusal çerçevesinde tartışılacaktır." İfadesiyle, kendilerinin de işin içinde olacaklarını belirtiyor.

Yani, senin bu teklifini kabul etmiyoruz demenin kibar şekli. Hamas'ın lafı uzatmasının sebebiyse Türkiye ve Arap ülkelerin yanında durmamasından kaynaklanır.

Zaten bu anlaşmayı kabul etmesi, bitmesi demektir. Peki, 'Kabul etse çok büyük günah işlemiş olur mu?' Belki Hamas değil, ama Hamas'ı yalnız bırakanlar çok büyük günah işlemiş olur.

Hamas daha ne yapsın! Canını da verdi, malını da verdi, ailesini de verdi, liderlerini de verdi. Onların katlandığına katlanabilecek dünyada ikinci bir millet daha yok.

Hamas bu anlaşmayı kabul etmemelidir, Allah'ın yardımı gelecektir."