'Askıda Ekmek' Canlandırılıyor!

İhtiyaç sahibi ailelerin ihtiyacını karşılamak için Osmanlı döneminden beri uygulanan ama zaman içinde unutulan gelenek, bir ekmek fabrikası sahibinin uygulamayı tekrar başlatmasıyla sürdürülecek.

'Askıda Ekmek' Canlandırılıyor!
06 Haz 2016 10:32:59

İhtiyaç sahibi ailelerin ihtiyacını karşılamak için eskiden uygulanan ama zaman içinde unutulan gelenek, bir ekmek fabrikası sahibinin uygulamayı tekrar başlatmasıyla sürdürülecek.

Siirt'te fırın sahibleri Ramazan ayı boyunca maddi durumu iyi olmayan vatandaşların, ihtiyaç sahibi kişilerin alması için askıda ekmek geleneğini başlattıklarını söyledi.

Geleneğin Osmanlı Devletinin sosyal yaşamın en güzel örneklerinden biri olduğunu anlatan yetkililer, şunları kaydetti:

“Bu geleneğimiz çok eskilere dayanıyor. Biz de eski geleneklerimizi tekrardan canlandırmak için ilk defa 3 gün önce başlattığımız askıda ekmek geleneğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Artık fırına gelip üzerinde parası olmayan vatandaşlarımız boş dönmüyor. Hayırsever vatandaşlar, ihtiyacı olan üç ekmeği kendine iki ekmeği ise fakir insanların alması için askıya asıyor.”

Yeni başlamalarına rağmen günde yaklaşık 300 ekmeğin askıya asıldığını belirten yetkililer, bu uygulamanın bir örnek olduğunu, bu örneklerin çoğaltılarak toplumun bir biriyle yardımlaşma ve kaynaşmasının sağlanabileceğini kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz