Alparslan Hocanın Avukatı Tural: Duruşmaya karar verilmiş bir şekilde çıkılıyor

Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Adem Tural misafir olarak katıldığı Davet Meydanı kanalında Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz’ün tahliyesini değerlendirdi.

Alparslan Hocanın Avukatı Tural: Duruşmaya karar verilmiş bir şekilde çıkılıyor
12 Eyl 2019 22:24:16

Davet Meydanı kanalının Alparslan Hocanın 6 Eylül günü gerçekleşen duruşmasını değerlendirdiği programa konuk olan avukat Adem Tural “Dosyadaki birçok suçlama aynı olduğu halde neden Ali Alagöz tahliye edilirken Alparslan Hoca tahliye edilmedi?” sorusunu yanıtladı.

“Suç örgütü ve dolandırıcılık” iddiasıyla yargılanan Alparslan Hocanın siyaseten tutuklu bulunduğu davanın 4. duruşması 6 Eylül tarihinde gerçekleşmişti.

Sanıkların savunma yapmasına müsaade edilmeyen duruşmada Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz’ün tahliyesine, Alparslan Hocanın ise tutukluluğunun devamına karar verilmiş ve neredeyse benzer suçlamalardan 19 aydır haksız yere cezaevinde bulunmalarına rağmen sadece birinin tahliye edilmesi tepkilere sebep olmuştu.

Mahkeme sonrası Davet Meydanı kanalına konuk olan Tural, Alparslan Hocanın neden tahliye edilmediğini açıkladı.

Mahkeme heyetinin 24 Ocak’ta verdiği tahliye kararı ile dosyaya bakışını izhar ettiğini dile getiren Tural “Tahliye kararı %100 doğru bir karardır ama Ali Alagöz’ü tahliye edip Alparslan Kuytul Hocayı tahliye etmiyorsan bunun sebebini açıklamak zorundasın. Vakıfta hukuki sorumluluğu olan kişiyi tahliye ediyorsun ancak vakıfla hiçbir hukuki bağı olmayan kişinin tutukluluğunun devamına karar veriyorsun. Biz burada iyi niyet göremiyoruz.” yorumunda bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz