BAE'den bir ihanet daha: İsrail'le işbirliği yapabiliriz

İşgalci İsrail'in son yıllarda en yakın partnerlerinden olan ve yaptıkları her açıklamayla Siyonistleri memnun eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ihanetlerini açık bir şekilde gösteriyorlar.

BAE'den bir ihanet daha: İsrail'le işbirliği yapabiliriz
18 Haz 2020 15:18:30

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Amerikan Yahudi Komitesinin (AJC) düzenlediği sanal konferansa katılan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Siyonistleri mest eden açıklamalar yaptı.

Sanal konferansta Siyonistlere hitap eden Gargaş, İsrail hükümeti ile politik görüşlerinin ayrı olmasının işbirliğini engellememesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, "BAE, İsrail ile iletişim kanallarının açık tutulmasının her iki ülke için de daha iyi sonuçlar doğuracağını düşünüyor" şeklinde konuşan Gargaş,İsrail ile diyaloğun geçmişteki politikalara göre gelecekte çok daha başarılı olacağını düşündüğünü ekledi.

İletişim kanalların kapatılmasının Filistin-İsrail arasındaki krizin derinleşmesine sebep olduğunu söyleyen Gargaş, "İsrail ile irtibat kurulmamasının bizi hiç bir yere taşımayacağının kanıtlandığına inanıyoruz." dedi. 

AJC'nin 11 Haziran'da sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gargaş'ın konferansa katılarak "bölgesel istikrarı ve dinler arası iş birliğini geliştirme konusunda BAE'nin çabaları" üzerine konuşacağı kaydedilmişti.

Etiketler:   israil BAE


0 Yorum

Yorum Yaz