Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapıyor

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor

Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapıyor
01 Nis 2020 20:05:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da bir araya gelen Kurul üyeleri, Türkiye ve dünyaya ilişkin güncel verilerin, vaka artışı ve hastaların durumunu ele alıyor.

Kurul üyelerinin toplantısının ardından Bakan Koca, basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

bakan-koca-koronavirus-bilim-kurulu-toplantisi-nin-ardindan-aciklama-yapiyor-709416-1.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Koronavirüs salgınında dünyada gelinen nokta artık olayın başlangıç günlerini bile unutturdu. Çin'de başlayan olay bütün hayatı belirlenmiş durumda. Hiçbirimiz herhangi bir insan bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. 24 saat içinde bile yaşam tarzı radikal değişiklikler gösterebiliyor. Bu eski dünya değil. Dünya insanının ekran başında izlediği haberler eskiye benzemiyor."

"Dünyanın bütün ulusları ortak bir düşmana karşı savaşıyor. Bütün ülkeler ayrı bir cephe. Karşımızda sürekli hareket halinde olna, zayıf noktaları tehdit eden bir düşman var. İnsanlık buna ilk kez tanık oluyor. Dayanışma izolasyonla gerçekleşiyor."

"Şu ana kadar ne başarı gösterilmişse, bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla öteledik. Temas, mesafe, izolasyon. Bu üç kelime hayati önemde. Temas içinde olmayacağız, araya mesafe koyacağız, kendimizi izole edeceğiz. Bütün dünyada bilim insanları hastalık üzerine çalışıyor. İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele temelde yayılmayı önleme mücadelesidir."

"Tıp temastan kaçın, araya mesafe koy, kendini izole et diyor. Bu temel kural uygulanmazsa diğer tedbirler bizi koruyamaz. Uyguladığınız tedbiri başkasından talep etme hakkınız var. Yakınlarınızı çevrenizi uyarmak gibi bir sorumluluğunuz var. Özgürlüğümüzü kısıtlayan birbirimiz değiliz, özgürlüğümüzü risk kısıtlıyor."

"Mücadelenin temelinde kişiler var. Herhangi birimizin tavizi hepimizi ilgilendirecek ciddi sonuçlar demektir. Bu günler şüphesiz geçicidir. Bugün ödevimizi ne kadar iyi yaparsak yarın o kadar övüneceğiz. Başarırsak birlikte gurur duyacağız. Bir yönüyle bu bir halk sağlığı savaşıdır. Hedefimiz bu savaştan en az can kaybıyla çıkmak ve virüsü en erken kontrol altına almaktır."

"Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır, bu gücü tanımayalım. Sizleri bu savaşın kahramanı olmaya davet ediyorum. Bunu başaramazsak kayıplarımız artacak. Akşam günün tablosu karşımıza çıktığında daha fazla üzüleceğiz. Şehirlerde hareketlilik ne kadar azalırsa o kadar hızlı galip geliriz."

"Son 24 saatte 14 bin 396 test yapıldı. Vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 63. 333 hastamızın da iyileştiğini ayrıca söylemek istiyorum. Bazı bilgiler endişe verici olabilir. Endişe verici olarak da algılanmalı. Şu konuda içimiz rahat olmalı. Vakaları hızlı tespitimiz söz konusu."




0 Yorum

Yorum Yaz