"Balfour'un bir amacı da Osmanlı'yı parçalamaktı"

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkına uğursuzluk, yıkım, kıyım, sürgün ve felaketten başka bir şey getirmeyen Balfour Deklarasyonu’nun yayınlanışının yüzüncü yılı nedeniyle Cibaliya’da protesto gösterisi düzenledi.

"Balfour'un bir amacı da Osmanlı'yı parçalamaktı"
04 Kas 2017 10:57:12

Cibaliya mülteci kampında Cuma namazından toplanan binlerce Filistinli yürüyüşe geçti. Etkinlikte sık sık İngiltere aleyhinde slogan atan kalabalık, İngiltere’den Balfour’dan vazgeçip Filistin halkından da özür dilemesini istedi.

Gösteride söz alan Hamas liderlerinden Dr. Muhammed Ebu Asker “Bu deklarasyon üzerinden yıllar geçse de tarihi gerçekleri değiştiremeyecektir. Çünkü tarihi Filistin, halkıyla Arap ve Müslümandır. Coğrafyayı da değiştiremeyecektir. Zira bu topraklar nehirden denize kadar dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların vakıf malıdır. Dünyada kimliği, dini, mensubiyeti ne olursa olsun hiç kimse Filistin topraklarının bir karışında tasarruf etme hakkına sahip değildir. Yine hiç kimse bu toprağın bir karşını dahi asıl sahibi olan Filistinlilerin dışında birine hibe edemez, veremez, başkasına devredemez ve infak edemez” dedi.

Ebu Asker konuşmasında bu deklarasyonun temel amacının Siyonistleri buraya yerleştirip vatan edinmelerini sağlamak, İslam hilafetini kaldırmak, o zamanki Osmanlı devletini parçalamak olduğunu hatırlattı.

Ebu Asker, konuşmasında 30 Ekim Pazartesi günü Siyonist işgal rejiminin saldırısı sonucu tünelde şehit olan mücahitlere değinerek, bu mücahitlerin gece gündüz çalıştıklarını, zafer ve özgürlüğe doğru yol aldıklarını, Balfour Deklarasyonu’nu ise bu insanların tünelleriyle, silah ve füzeleriyle Allah’ın izniyle gömeceklerini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz