"Batı ile İran arasındaki nükleer anlaşmanın taslağı hazır"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Berger, "İran nükleer anlaşmasının nihai metninin taslağının hazırlanmasına yönelik çalışmalar tamamlandı" açıklamasında bulundu.

"Batı ile İran arasındaki nükleer anlaşmanın taslağı hazır"
18 Mar 2022 14:26:03

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Berger, "İran nükleer anlaşmasının nihai metninin taslağının hazırlanmasına yönelik çalışmalar tamamlandı ve bu müzakerelerin hızla tamamlanıp sonuçlanmasını umuyoruz'' dedi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın Associated Press'ten aktardığına göre Alman diplomat, müzakere eden ülkelerin başkentlerinde siyasi kararlar almanın gerekli olduğunu söyledi.

Associated Press, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Çarşamba günü, olası bir anlaşmaya yakın olduklarını ancak henüz bu noktaya ulaşmadıklarını söyledi" ifadelerini kullandı.

Haberde, "Ukrayna'daki savaş devam ederken, 2015 İran nükleer anlaşmasını kurtarmaya çalışan diplomatlar, Ukrayna ihtilafına odaklanmalarına rağmen müzakerelere devam etti ve şimdi bir anlaşmanın eşiğinde oldukları görülüyor'' ifadesi yer aldı.

Habere göre, Viyana'da 11 ay süren görüşmelerin ardından ABD'li yetkililer ve diğerleri, çözülmesi gereken yalnızca birkaç meselenin kaldığını söylüyor.



0 Yorum

Yorum Yaz