Bozdağ: Bazı STK'ların din eğitimi vermesine göz yumulması mümkün değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2018 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bozdağ, bazı sivil toplum örgütlerince yürütülen din eğitimi çalışmalarının ilgili bakanlıklarca denetlendiği belirtti. Bozdağ, "Bunlara göz yumulması ve izin verilmesinin mümkün olmadığını" söyledi.

Bozdağ: Bazı STK'ların din eğitimi vermesine göz yumulması mümkün değil
02 Kas 2017 09:49:27

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından açılan bazı eğitim yerlerinin "merdiven altı eğitim yeri" olarak tanımlanarak bunlara izin verilmeyeceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM'de milletvekillerinin sorularını cevapladı.

BUNLARA İZİN VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

"Merdiven altı din eğitim ve öğretimi yapıldığı" iddialarına da yanıt veren Bozdağ, buna göz yumulması ve izin verilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bozdağ, Türkiye'de din eğitim ve öğretimi ihtiyacının, yasalar kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İmam Hatip Liseleri, üniversitelerde İlahiyat Fakülteleri ve İslami İlimler Fakülteleri, liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatı ve dini bilgiler dersleri yoluyla giderildiğini belirtti.

DİYANET DIŞINDA AÇILAN YERLER DENETLENİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının cami içi ve dışı eğitimleri sürdürdüğüne dikkati çeken Bozdağ, bunun dışında bazı sivil toplum örgütlerince yürütülen çalışmaların ilgili bakanlıklarca denetlendiği anlattı.



0 Yorum

Yorum Yaz