Bu da Oldu! Evinde Mukabele Yapana Polis Baskını!

Mardin’de akılalmaz bir olay yaşandı. Dün iftar sonrası polis ekipleri Furkan gönüllüsü bir ailenin evine sözde afiş ve mukabele kontrolüne gitti. Eşi dışarıda olduğu için evin hanımının yalnız olduğu ziyarette dikkat çeken ise evin arkasında hazırda bekleyen TOMA oldu.

Bu da Oldu! Evinde Mukabele Yapana Polis Baskını!
17 Mayıs 2020 13:14:05

Dün Mardin’de iftar sonrası Furkan gönüllüsü bir kadın eşi dışarıdayken polis sorgusuna maruz kaldı. 

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Furkan gönüllüsünün açıklamasına göre ilk önce evleri birinci katta olduğu için balkona ve mutfak penceresinden içeriye doğru fenerle ışık tutulurken arka tarafta TOMA hazır bekletildi.

Daha sonrasında ise kendisine evlerinde branda ya da afiş olup olmadığı ve mukabele/sohbet yapıp yapmadıklarının sorulduğunu belirten gönüllü, öğretmen olduğu için Koronavirüs öncesinde talebelerinin geldiğini dile getirdi.

Evde yalnız olduğu için arama yapılıp yapılmayacağını, izinleri olup olmadığını sorması üzerine içeriye girmeyen polis ekipleri sadece evin kapısından içerinin resimlerini ve kapıda içeri girerken okunan dua yazılı yapıştırma üzerindeki Furkan Vakfı logosunun resmini çekti. 

Ziyaretin Asıl Amacı Ne? 

Edinilen bilgilere göre Furkan gönüllüsüne afiş ve mukabele hakkında sorular sorulurken geliş sebebinin açıklanmaması dikkat çekiyor. Polis bu aileyi bir şikayet üzerine mi ziyaret ediyor yoksa sadece mukabele yapıp yapmadıklarını kontrol etmek için mi? Evlerde okunan Kur'an'a ne zamandır TOMA'lı ekipler gönderiliyor? Yoksa tüm bunların asıl sebebi Kuran okuyan, mukabele yapan insanları korkutup ibadetten uzaklaştırmak mı?

Neden TOMA?

Furkan gÖnüllüsüne sorulan sorulardan muhatabın şiddetle karşılık vermeyeceği, ya da ağır müdahale gerektirmeyeceği tahmin edilebiliyor. Buna rağmen suç örgütünün evi basılırcasına TOMA'nın da polis ziyaretinde yer alması yaşananların göz dağı vermek için olduğunu akıllara getiriyor. 

Kur'an Okuyana Akrep, Mukabeleye TOMA

Aynı akşam Osmaniye’de Cami avlusunda Kur'an okuyan 3 kişi için Emniyet akrep ve zırhlı araç eşliğinde 50 kişilik polis ekibi gönderirken evinde iftarını yalnız yapan kadına TOMA eşliğindeki polis ekibi mukabele yapıp yapmadığını soruyor.

Ülkemizde yeniden ferdi ibadetlere bile operasyona gider gibi kalabalık ekiplerin gönderilmesi maalesef birilerinin hala 28 Şubat'ı devam ettirdiğini ve sadece cemaatlerin değil İslam'ın gereklerini yerine getirmek isteyen her vatandaşın da baskı altında olduğunu kanıtlıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz