'Bu devlet aklı olamaz'

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Numan Kurtulmuş'un 'Suriye politikası baştan beri yanlıştı' itirafına yönelik açıklamalarda bulundu.

'Bu devlet aklı olamaz'
08 Oca 2017 11:34:00

Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Numan Kurtulmuş'un 'Suriye politikası baştan beri yanlış oldu' itirafının sorulması üzerine verdiği cevapta "Şimdi Suriye politikasının yanlışlığının söylenmesinin bir gereği kaldı mı? Zaten görmeyen de duymayan da kalmadı. Bu saatten sonra söylenmenin ne manası var? Lider dediğin böyle mi olur? Eğer görecek gözünüz kalbiniz yok ise neden o makamlardasınız? Ne siyasi bilgi yeterli, ne basiret yeterli. Şimdi diyorlar ki Suriye politikası yanlıştı, ne kadar kolay bunu söylemek. Onların başına gelen senin başına gelse idi, bu kadar rahat konuşabilir miydin?"

Devlet aklı diye bir şey var, bu devlet aklı olamaz

Irak'ta yapılan yanlışın tekrarlandığını söyleyen Alparslan Kuytul Hocaefendi 'liderler bu kadar büyük bir kararı bir kişinin görüşüne göre verebilir mi? Devlet aklı diye bir şey var. Bu devlet aklı olamaz.' ifadelerini kullandı.

Güçlülerden değil, Haklılardan özür dilenir

Hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu söylemesinden dolayı engellemelere, zulme maruz kaldığı belirten Alparslan Kuytul Hocaefendi "kendilerinden 6 sene evvel anlamış olanları tebrik ediyorlar mı? Onlara dedikleri laflardan, ettikleri zulümlerden dolayı özür diliyorlar mı? Yok. Bunlar Rusya'dan özür dilerler, benden niye özür dilesinler benim gücüm mü var? Bunlar güçlüden özür dilerler. Halbuki asil insanlar haklılardan özür dilerler." dedi.

Etiketler:   Muhalifleri Savaş


0 Yorum

Yorum Yaz