Çin, Ölüm Cezası ve İnfazları İle Dünyada Birinci Sırada

Ülkemizde yaşayan Doğu Türkistanlı 21 Vatandaşın çocuklarıyla birlikte Çin'e teslim edeceği bilgisi günlerdir yayılıyor. Müslümanların teslim edileceği Çin, ölüm cezası ve infazlar dünyada birinci sırada yer alıyor.

Çin, Ölüm Cezası ve İnfazları İle Dünyada Birinci Sırada
08 Mayıs 2017 08:47:17

Uluslararası Af Örgütü’nün dünya çapında ölüm cezası ve infaz uygulamalarıyla ilgili yayımlanan 2016 raporuna göre, her yıl binlerce kişinin infaz edildiği Çin’de korkunç boyutlara varan ölüm cezası uygulamaları ülkenin en ölümcül sırlarından biri olmaya devam ediyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün yine bugün yayımladığı geniş kapsamlı araştırması, Çin resmi makamlarının, yargıda şeffaflık yolunda ilerleme kaydettiklerine dair iddialarına karşın, ülkedeki infazların dehşet verici boyutunu gizlemek amacıyla girift bir gizlilik sistemi uyguladığını gösteriyor.

2016 yılında, Çin dışında, dünya çapında ölüm cezası uygulayan devletlerde toplam 1.032 kişi infaz edildi. Çin’de gerçekleşen infaz sayısı diğer tüm ülkelerdeki infazların toplamından daha fazla. ABD’de ise 2016 yılında tarihteki en düşük infaz oranları gözlendi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz