Çin'de yeni doğan bir bebekte koronavirüs tespit edildi

Çin'de ve 31 ülkede görülen koronavirüsü salgınında ölü sayısı 563'e çıkarken, yeni doğan bir bebekte de virüse rastlandı.

Çin'de yeni doğan bir bebekte koronavirüs tespit edildi
06 Şub 2020 08:34:10

Böylece bir günde yaşamını yitirenlerin sayısı 73 kişi olurken, virüsten kaynaklı ölüm hızı endişeleri daha da artırdı. 

Çin makamlarının açıkladığı verilere göre, virüsten enfekte olanların sayısı ise 28 bini aştı. 

Salgın hastalığın patlak verdiği Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde, tedavi gören hasta sayısı 20 bin civarında.

BBC Türkçe'nin haberine göre, yeni doğan bir bebekte de görülen virüs hızla yayılırken, bebeğin annesinin de koronavirüsü taşıdığı açıklandı.

Vuhan'a sadece bu hastalığın tedavisi için özel hastaneler açılırken, Vuhan Uluslararası Kongre Merkezi de hastaneye dönüştürüldü.

Şu ana kadar Çin dışında koronavirüsü nedeniyle iki ölüm kayıtlara geçti. Filipinler ve Hong Kong'da iki kişi yaşamını yitirirken, Japonya'da da karantina altına alınan Diamond Princess gemisindeki hasta sayısı 20'ye çıktı. 

3 bin 700 yolculu gemi Yokohama Limanı'na demirlendi. Çin dışındaki en büyük salgın böylece Japonya'da görülmüş oldu. Yine, 3 bin 600 yolcu taşıyan bir başka yolcu gemisi de, Hong Kong'da karantina altına alınırken, virüsün görüldüğü ülke sayısı da 31'e ulaştı. Vuhan kentinden tahliye edilerek ülkelerine götürülen 350 ABD vatandaşı da halen karantina altında tutuluyor.

Kamu sağlığı için 50 yıldır ilk kez karantina uygulanılan ABD'de, 400 kişi Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nde gözetim altında tutuluyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), iki gün sürecek bir konferansta, yüzlerce uzmanın bir araya getirileceğini açıklandı.

11 - 12 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacak konferansta, aşı ve ilaç çalışmalarının hızlandırılması çalışmaları görüşülecek.




0 Yorum

Yorum Yaz