Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye Doğu Akdeniz cevabı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini durdurma çağrısı yapmasına cevap verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada 'AB’nin ülkemizin kendi kıta sahanlığı içinde yaptığı hidrokarbon faaliyetlerini eleştirmesi ve bunları durdurmamızı talep etmesi haddine değildir' denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye Doğu Akdeniz cevabı
28 Ağu 2020 18:22:27

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye ile Yunanistan arasında devam eden Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin Avrupa Birliği'nin tutumunu eleştirdiği açıklamasında, "AB, Doğu Akdeniz’de çözüm arzu ediyorsa tarafsız davranmalı ve dürüst bir arabulucu olmalıdır" dedi. 

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'a destek verileceği açıklamalarına yanıt verdi. 

"HADDİNE DEĞİLDİR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "AB’nin, ülkemizin yaptığı hidrokarbon faaliyetlerini eleştirmesi ve bunları durdurmamızı talep etmesi, haddine değildir" denildi. 

Açıklamada, "AB'yi Yunanistan'ın hukuka aykırı taleplerine destek olmamaya davet ediyoruz. AB'nin yaptırım dili kararlılığımızı daha da artırıyor" ifadeleri yer aldı. 



0 Yorum

Yorum Yaz