'Diyalog ile hikmet ruhuna öncelik verilmeli'

Sudan İslami Hareketi Genel Sekreteri ez-Zübeyir Ahmed el-Hasan, ülkenin resmi haber ajansı SUNA'ya yaptığı açıklamada, anlaşmazlığın Müslümanlar arasında fitneye yol açtığını belirterek, "Körfez ülkeleri aralarındaki anlaşmazlık ve krize çözüm bulmak için diyalog ile hikmet ruhuna öncelik verilmeli." ifadelerini kullandı.

'Diyalog ile hikmet ruhuna öncelik verilmeli'
15 Haz 2017 08:58:42

Genel Sekreter Hasan, ülkenin resmi haber ajansı SUNA'ya yaptığı açıklamada, anlaşmazlığın Müslümanlar arasında fitneye yol açtığını söyledi.

Hasan, "Körfez ülkeleri aralarındaki anlaşmazlık ve krize çözüm bulmak için diyalog ile hikmet ruhuna öncelik verilmeli." dedi.

Söz konusu anlaşmazlığın barışçıl yollarla çözüme ulaştırılması gerektiğini kaydeden Hasan, krize çözüm kapsamında ara bulucuların başarılı olmasına ilişkin temennisini de dile getirdi.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir de dün yaptığı açıklamada, ülkesinin Körfez krizine çözüm bulmak amacıyla diplomatik yolların etkinleştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiğini belirtmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz