Diyanet Yurdunda Skandal Karar! Gönül Bağı Suç Sayıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı özel bir yurt, "Furkan Vakfına gönül bağı olduğu" gerekçesiyle bir öğrenciyi bünyesinden çıkardı. Skandal olay, sosyal medyada sert tepki topladı.

Diyanet Yurdunda Skandal Karar! Gönül Bağı Suç Sayıldı
02 Ağu 2019 16:43:02

Gazintep'te Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı özel Zennup Çağdaş Kız Yurdu, skandal bir karara imza attı.

Yurt, bünyesinde bulunan bir öğrenciyi, "Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hoca'ya gönül bağı bulunduğu" gerekçesiyle yeni dönem kaydını yenilemeyerek, yurttan attı.

Kaydının yenilenmediğini fark eden genç bayan ise yurt müdüriyetini arayarak kaydının yenilenmeme sebebini sordu.

Yurt idaresinin öğrenciye verdiği cevap ise skandalları aratmadı. İdare, "Furkan Vakfı'na gönül bağınızın olduğunu farkettik, kaydınız yenilenmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Yurttan böyle bir gerekçe ile atıldığını öğrenen genç ise hayatının şokunu yaşadı. Daha önce de aynı müdüriyet, kendisine odasında bulundurduğu "Furkan Nesli Dergisi" sebebiyle uyarıda bulunmuştu.

Skandal olayın sosyal medyada paylaşılması üzerine vatandaşlardan tepkiler gecikmedi. Furkan Nesli Dergisi yazarlarından Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım da olaya tepkisini göstererek
"Yazıklar olsun! Diyanetin her kişiye eşit davranması gerekmiyor mu? Diyanet bir partinin arka değil ön bahçesi olmuş! Alenî 'Furkan v.a gönül bağınız var diye yurttan çıkarıyor...DİYANET Devletin imkanlarını partizanca kullanıyor ve talebe ayrımı yapıyor!" ifadelerini kullandı.

Yurt idaresinin "öğrenciyi çıkarma" kararına "yazıklar olsun" diyerek tepki gösteren yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, Diyaneti tarafsız olmamakla itham ederken, bu yaptığının islami ve etik olmadığını vurguladı.

Ayrıca bazı kullanıcıların kullandığı "şükürler olsun zalimlerle gönül bağımız yok, evet Alparslan Hocam'la gönül bağımız var, bununla gurur duyuyoruz "ifadeleri ise dikkat çekti .

İşte o tepkilerden bazıları;



İlgili Haber;

KYK'da "Tevhid" Tahammülsüzlüğü!

KYK'da "Tevhid" Tahammülsüzlüğü!






1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Cemal Durra 02 Ağu 2019 22:44:09

    HAK DİN'den vazgeçerek AK DİN'e geçen DİYANET artık İSLAM'ın önündeki en büyük engel durumundadır...


Yorum Yaz