KYK'da "Tevhid" Tahammülsüzlüğü!

Gaziantep Üniversitesinde okuyan Furkan gönüllüsü, arkadaşlarına Tevhidi anlatması sebebiyle kaldığı yurttan atılmakla tehdit edildi. Haberin ayrıntıları şöyle;

KYK'da "Tevhid" Tahammülsüzlüğü!
05 Mayıs 2019 10:51:13

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi olan M.Ç, Tevhidi anlatması sebebiyle yaşadığı hukuksuzlukları sosyal medya hesabından paylaştı.

Nizip KYK Kız Yurdunda kalan M.Ç, arkadaşlarına Kur'an'ın en temel mesajı olan Tevhidi anlattığı ve 'Allah'ın dünyasında Allah'ın dediği' sözüne davet ettiği için yurt müdürlüğü tarafından ihraç edilmekle tehdit edildi.

Müdürlük, "Bu Suç" Dedi

Tevhidi anlattığı için yurt idaresine şikayet edilen öğrenci, müdürlüğe çağrıldı. Müdürlükte kendisine, bu yaptığının suç olduğu, soruşturma açma yetkisine sahip oldukları, Furkan Vakfı ile bağının olmasının suç teşkil ettiği söylendi.

Odası İzinsiz Arandı

Daha sonra kendisinin yurtta olmadığı bir saatte odası izinsiz aranan öğrenci, yurda geldiğinde eşyalarının dağıtıldığını gördü.

Öğrencinin odasını dağıtan yurt memurları, orada bulunan diğer öğrencilere, M.Ç'nin böyle yaparak başına iş açtığını, Hocası Alparslan Kuytul'un darbeyi desteklediği ve akılları çeldiklerini idda ederek arkadaşlıklarını bitirmelerini söyledi.

M.Ç, tevhidi anlatamaya devam etmesi halinde yurttan atılmakla tehdit ediliyor.

Alparslan Hoca hakkında verilmiş bir hüküm olmamasına ve Emniyet, TEM, MİT raporlarıyla suçsuzluğu ortaya çıkmasına rağmen onu sevenlere yapılan bu ötekileştirme ve haksızlıklar, yapılan hukuksuzlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayrıca her çeşit fikirden öğrencilerin barınabildiği yurtlarda Kur'an'ın temel fikri olan tevhide karşı bu tahammülsüzlük; fikir özgürlüğünün gerilediği noktayı göstermekle beraber akıllara " tevhidin anlatılması neden bu kadar rahatsız ediyor?" sorusunu getirdi.

Olay mağduru genç kız yaşadığı hukuksuzluğu sosyal medyadan şöyle paylaştı;

 



0 Yorum

Yorum Yaz