• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Diyarbakır Emniyeti, Kaymakamlık Tarafından Henüz Yasaklama Çıkarılmadan Şehirdeki Brandaları Söktü!

Diyarbakır Emniyeti, Kaymakamlık Tarafından Henüz Yasaklama Çıkarılmadan Şehirdeki Brandaları Söktü!

Alparslan Hoca'nın gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyareti öncesi emniyet ekiplerinin bir kez daha talimatlı muamele gerçekleştirdiği ortaya çıktı!

Diyarbakır Emniyeti, Kaymakamlık Tarafından Henüz Yasaklama Çıkarılmadan Şehirdeki Brandaları Söktü!
28 Mar 2022 00:06:47

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca'nın, bu Pazar günü (27 Mart) Diyarbakır'da İslami konferans gerçekleştirmesi planlanıyordu. Şehrin birçok noktasına konferansın duyuru çalışmasını asan Furkan Hareketi mensuplarının, Diyarbakır Emniyeti tarafından engellenediğine dair videolar ortaya çıktı! 

Alparslan Hoca'nın ziyareti öncesi Diyarbakır Kaymakamlığı tarafından alınan usulsüz kararla; 'Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme' hakkı alenen ihlal edilmişti.

Öğrenilen bilgiler ışığında; kent genelinde paylaşılan; "Eylem ve gösterilerin 15 Gün Süreyle yasaklandığı" aktarılan genelgenin, Furkan Hareketi mensuplarının engellenen konferans duyuru çalışmalarının ardından alındığı ortaya çıktı!

Yaşanan durum ve son haftalarda Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarına yapılan baskılar neticesinde,i gelişmelerin, talimatla yaptığına kuvvetle ihtimal verildi.



0 Yorum

Yorum Yaz