Doktora mezunları için ALES şartı kalktı

Doktora mezunları için ALES şartının kaldırıldığını açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Twitter'dan "Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES’e girme şartı artık aranmayacak" paylaşımı yaptı.

Doktora mezunları için ALES şartı kalktı
14 Nis 2020 14:00:37

Doktora mezunları için ALES şartının kaldırıldığını açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter'dan "Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES’e girme şartı artık aranmayacak" paylaşımı yaptı. 

Saraç'ın paylaşımları şöyle:

"Bugünlerde bilhassa salgına yönelik aldığımız tedbirler kapsamında sürecin asgari mağduriyetlerle yürütülmesine dair çalışmalarımıza ek olarak ülkemizdeki eğitim ve öğretimin niteliğine yönelik de kararlar almaktayız.

Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES’e girme şartı artık aranmayacak.

Bilindiği üzere YÖK olarak son dönemde 'YÖK 100/2000 Doktora Projesi' gibi projeler ile doktoralı insan kaynağını artırmaya yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Bu değişiklik doktoralı insan kaynağındaki niteliğe de katkı sağlayacaktır. Hayırlı olsun…"



0 Yorum

Yorum Yaz