DSÖ (Dünya sağlık Örgütü): Yeni türün daha güçlü olduğuna dair kanıt yok

DSÖ (Dünya sağlık Örgütü): Yeni türün daha güçlü olduğuna dair kanıt yok
21 Ara 2020 20:20:41

DSÖ, yeni tip koronavirüsün daha hızlı yayılan türünün şu ana kadar "ciddi hastalık veya ölüme" neden olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını bildirdi.

İlk analizlerde “N501Y” adı verilen mutasyon sayesinde virüsün önceki döneme kıyasla yüzde 70 daha hızlı yayıldığı söylendi. Buna göre, söz konusu varyant İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk kez 21 Eylül günü tespit edildi.

Kasım ortasında gelindiğinde Londra’daki vakaların yüzde 28’inde, 9 Aralık günü ise başkentteki vakaların yüzde 62’sinde bu varyant saptandı.

Virologlar, virüslerin kendilerini hayatta tutmak için sıklıkla mutasyon geçirdiğini, bunun bilim dünyası için normal bir durum olduğunu ve söz konusu değişimlerin salgın grafiklerinde dramatik etkilere çok nadir yol açtığını vurguladı.

İNGİLTERE İLE UÇUŞLAR İPTAL

İngiltere'de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, Türkiye, Hollanda ve Fransa dahil birçok ülke İngiltere'den seyahatleri yasakladı.

TSİ 19.00 itibarıyla uçuşları yasaklayan ülke sayısı 40'ı aştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Türkiye'nin de seyahat yasağı getiren ülkeler arasında girdiğini yazdı. Bakan Koca, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa'daki üye ülkelere önlemleri artırmaları uyarısında bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz