Dünya Kudüs için ayakta!

Trump'ın, Kudüs kararına tüm dünyadan tepki gösterildi. Fas, Tunus, Mısır, Gazze, Batı Şeria Türkiye... Tüm dünya Kudüs için ayakta!

Dünya Kudüs için ayakta!
08 Ara 2017 11:18:12

TÜRKİYE

Tekirdağ'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi. Yılmaz Büyükerşen Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 150 üniversite öğrencisi yürüyüş yaptı.

FAS

Fas'ın başkenti Rabat'taki parlamento binası önünde toplanan bir grup, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etti. Filistin bayrakları ve Kudüs'ü destekleyen pankartlar taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

MISIR

Mısır'ın başkenti Kahire'de, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını protesto etmek için düzenlenen gösteride ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.  

GAZZE

Gazze kentinde toplanan bir grup, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etti. Göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

TUNUS

Tunus'un Kassarin kentinde toplanan onlarca kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etti. Filistin ve Tunus bayrakları taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

BATI ŞERİA

Batı Şeria'nın Nablus kentinde toplanan Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etti. Filistin bayrakları ve Kudüs'ü destekleyen pankartlar taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

DOĞU KUDÜS

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs'te genel greve gidildi. Doğu Kudüs'ün en işlek caddeleri Zehra ve Selahaddin başta olmak üzere tarihi Eski Şehir bölgesindekiler de dahil olmak üzere dükkânlar kepenk açmadı.



0 Yorum

Yorum Yaz