Dünyanın konuştuğu Wayfair skandalı nedir?

Wayfair nedir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. ABD'de bir e-ticaret sitesi olan Wayfair adlı alışveriş sitesinde mobilya ve ev eşyaları satışa sunuluyordu. Twitter üzerinden yayılan skandalda Wayfair adlı sitede satışa sunulan ürünler arasında ve fiyatlandırmalar arasında kaybolan çocukların isimleri ile adlandırılması ile skandal iddialar ortaya döküldü. e-Ticaret sitesi üzerinden satışa sunulan ürünler ile insan kaçakçılığı yapıldığı iddiaları ABD'de birçok sitede haberleştirildi. Peki Wayfair nedir, ne demek?

Dünyanın konuştuğu Wayfair skandalı nedir?
13 Tem 2020 11:49:12

Mobilya ve ev eşyalarının satıldığı Wayfair sitesi inanılmaz bir suçlama ile gündeme geldi. Bir sosyal medya kullanıcısı dolap, çekmece, halı gibi ürünlerin 10-15 bin dolar gibi fiyatlardan satılmasının arkasındaki nedeni paylaştı. İşte Amerika'yı ayağa kaldıran son dakika haberinin ayrıntıları…

İDDİA: "WAYFAIR ÇOCUK KAÇIRIYOR"

Wayfair sitesinde yer alan bir ürünün değeri 12 bin dolar ve üründe 17 yaşında kaybolan Samiyah Mumin'in adı yazıyor. Sosyal medya kullanıcıları bu durumun tesadüf olamayacağı iddia ediyor. Aynı şekilde Yaritza Storage Cabine adıyla sunulan ürünün değeri 13 bin dolar! Ürünün diğer sitelerdeki değeri 300 doları aşmıyor, gariplik burada başlıyor ve Yaritza adında kaybolan bir kız çocuğu var, yaşı da 16...

Binlerce Twitter kullanıcısı iddianın gerçek olduğuna emin. Bu noktada, "şirketin fiyatı düşürülen ürünleri listelediği sırada ürün detaylarının yer aldığı bölümlere girilip kaçırılan çocukların isim ve soy isimleri yazıldığında aynı ürünlerin fiyatının on binlerce dolara fırladığı" suçlaması da dikkat çekici. İddialar bununla da sınırlı değil; şirketin web sitesinde yer alan ürünlerin fotoğraflarının arka planında "organ ticareti" ve benzeri konularda kitapların yer aldığı ifade ediliyor.

WAYFAİR NEDİR?

Wayfair mobilya ve ev eşyaları satan bir Amerikan e-ticaret şirketidir. Şirket 2002 yılında kuruldu. Dijital platformlarında binlerce tedarikçiden milyonlarca ürün yer alıyor.

Şirketin merkezi Massachusetts'te yer almakta. Wayfair'in ABD'nin yanı sıra Kanada , Almanya , İrlanda ve Birleşik Krallık'ta ofisi yer almakta.

 

Etiketler:   wayfair Skandal


0 Yorum

Yorum Yaz