Erdoğan: Enflasyon düşecek, bunu göreceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni'nde "Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz. Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır" dedi.

Erdoğan: Enflasyon düşecek, bunu göreceksiniz
04 Ağu 2019 18:16:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün Bursa'da bir tarih yazıyoruz. İstanbul'u İzmir'e farklı bir şekilde bağlıyoruz. Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otobanını da İstanbul-İzmir otoyolu ile birleştireceğiz.

Toplam 426 km'lik İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun tamamını hizmete sunmuş oluyoruz. Maliyeti 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemize katkısı 3.5 milyar dolar.

İş bilenin kılıç kuşananın

11 milyar dolarlık projenin ülkemize yakıt zaman katkısı yıllık 3,5 milyar lira. İş bilenin kılıç kuşananın. İş üretiyoruz. Turizm hızlanacak, ticari faaliyetler hızlanacak, ülkemize katkı sağlayacak. İnşa eden ve sözleşme tarihinden itibaren 22 yıl 4 ay süreyle işletecek ortaklığın devlete ödeyeceği olan 6,3 milyar lira."

Bayram boyunca trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum

Hem yolculuk süreleri kısaldı hem de konforu arttı. Kazalarda yaralanma ölüm oranları düştü.

Bayram boyunca trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Bu hafta Kurban Bayramı'na giriyoruz. Allah göstermesin acele giden, ecele gider. Gece yolculuğu buna çok dikkat edin. Sizi bekleyenlere kötü haber ulaştırmayın.

İstanbul ve İzmir arasındaki mesafeyi 100 kilometre kısalttık

Nereden nereye. Bu viyadükler, yollar öyle kolay yapılmadı. İstanbul ve İzmir arasındaki mesafeyi 100 kilometre kısalttık. Şimdi 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde yer aldığı otobanla bu yolu birleştireceğiz.

Yeni finansman modellerinden ekonomimize can katacak


Burada önemli olan devletin kendi bütçesinden yapmasının çok uzun zaman alacağı işleri özel sektörün finans ve organizasyon kabiliyetiyle kısa sürede milletimizin hizmetine sunuyor olmasıdır. Üstelik burada sadece bir inşaat yapılmıyor aynı zamanda teknoloji transferinden bilgi birikimine, yeni finansman modellerinden ekonomimize can katacak açılımlara kadar pek çok kazanç elde ediliyor.

Yap-işlet-devret modeli

CHP Genel Başkanı göremiyor diye bu modelin ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine katkılarını yok sayamayız."

Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali

"Afrin'e girmeyin dediler girdik, şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Oradan bize taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değil."

Faizler inecek enflasyon düşecek

Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz.

Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır."




0 Yorum

Yorum Yaz