Erdoğan: Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebaleb dolu

Erdoğan'ın Koronavirüs salgını sürerken gerçekleştirdiği Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya 7. İl kongreleri toplantısına katılan kalabalık için, "Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebaleb dolu" demesi dikkati çekti.

Erdoğan: Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebaleb dolu
15 Şub 2021 18:12:15

Recep Tayyip Erdoğan, Pençe- Kartal-2 Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bu kardeşlerimiz teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bu güne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık" diyen Erdoğan, 13 kişinin yaşamını yitirdiği gün gerçekleştirilen operasyonu anlatarak, "Gel gör ki bunu başaramadık" dedi.

“Teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum” diyen Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın evvel Allah biz dimdik ayaktayız. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Her fırsatta ve her zeminde terör gerçeğini anlatmayı ve herkesi izana davet etmeyi sürdüreceğiz. Verdiğimiz şehitlerin bizi kutlu mücadelemizden vazgeçireceği sanılmasın. Gençler rabbimiz ne buyuruyor?  Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz. İşte mesele bu. Şimdi onlar Allah yolunda öldürüldüler, şehit oldular. Biz şimdi kendimize bakalım kendimize biz ne olacağız. Evet şehitlerimizin bizim geleceğimizi aydınlatan kılavuzlarımızdır. Onlar bizim gururumuz şerefimiz biz de onların izinden iz süreceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Terör örgütlerine katılan gençlere sesleniyorum" diyerek, "Gelin bu kiralık katiller ordusundan bir an önce kurtulun. Anneleriniz babalarınız kardeşleriniz sizleri Diyarbakır'daki o çadırda bekliyor. TC devleti samimi pişmanlık göstererek kendisine gelen her vatandaşına şefkatle muamele etmektedir. Unutmayın vakit daralıyor. Geç kalmadan kendinizi bu kirli yağıdan kurtarın" çağrısında bulundu.

Erdoğan sözlerinin devamında da, "Artık hiçbir ülke hiçbir kuruluş, yapı veya kişi, Türkiye'nin Irak ve Suriye harekâtlarını sorgulayamaz eleştiremez karşı duruş sergileyemez. Çünkü bu katliamı yapanlar güçlerini ve cesaretlerini kör bir Türkiye düşmanlarına destek verenlerden almaktadır" sözlerini kaydetti.

Öte yandan Erdoğan'ın Koronavirüs salgını sürerken gerçekleştirdiği Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya 7. İl kongreleri toplantısına katılan kalabalık için, "Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebaleb dolu" demesi dikkati çekti.



0 Yorum

Yorum Yaz