Erdoğan’dan İkinci Bir “ONE MİNUTE” Vakası Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanımaya hazırlanmasına sert tepki vermesi, Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasında 28 Haziran 2016 tarihinde AKP hükümetinin imzaladığı, tazminata ilişkin usul anlaşmasında “Bu anlaşma Ankara ve Kudüs’te akdedilmiştir” ifadesinin yer aldığını akıllara getirdi.

Erdoğan’dan İkinci Bir “ONE MİNUTE” Vakası Mı?
06 Ara 2017 09:49:59

Bu Anlaşma Ankara Ve Kudüs’te Akdedilmiştir!

Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasında 28 Haziran 2016 tarihinde yapılan tazminata ilişkin usul anlaşmasında “Bu anlaşma Ankara ve Kudüs’te akdedilmiştir” ifadesi yer almıştı. Bu anlaşma Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanmıştı. Anlaşmaya göre Ankara Türkiye'nin, Kudüs de İsrail'in başkenti olarak kabul edilerek İsrail ile Türkiye arasında mutabakata varılmıştı.

Şimdi ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak resmen tanımaya hazırlandığı iddiası ve ABD Büyükelçiliği'nin de bir süre sonra Kudüs'e taşınacağı konusuna hükümetten çok sert tepkiler gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ da, ABD Başkanı Trump'a Kudüs çağrısı yaparak, “Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir” diye açıklamada bulundu.

‘Tepkim moderatöreydi!’

Daha düne kadar AKP’li Ömer Çelik, “İsrail devleti ve halkı dostumuzdur” diye açıklama yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “İsrail’e olan ihtiyacımızı kabul etmeliyiz” sözünün ardından, 10 kişinin yaşamını yitirdiği Mavi Marmara’daki saldırıya ilişkin de, “Oraya giderken bana mı sordunuz?” diye çıkışta bulunmuştu.

Erdoğan’ın 30 0cak 2009 tarihindeki Davos Gazze oturumunda ONE MUNITE tavrı o günlerde oldukça konuşulmuştu. R. T. Erdoğan, Şimon Peres’e “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyerek salonu terk etmişti. Böylece kahraman olarak ilan edilen Erdoğan, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da kahramanı ünvanını aldı. Davos’tan sonra yaptığı açıklama da sözleri satır satır şöyleydi; “herhangi bir şekilde ne İsrail halkını, ne Cumhurbaşkanı Peres’i ne de Musevi halkını hedef almadım. Benim burada tavrım moderatöre olmuştur. Toplantı moderatörüne karşı bir tepki ortaya koydum.”

28 Haziran 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasında yapılan tazminata ilişkin usul anlaşmasında “Bu anlaşma Ankara ve Kudüs’te akdedilmiştir” ifadesine yer verilmesine rağmen anlaşmanın imzalanması Ankara’nın Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğinin göstergesi olmuştu fakat -sosyal medya çalkalanmasına rağmen- medyada çok fazla yer bulmadan konu kapatıldı.

Bugün bu çıkış sosyal medyada ‘yeniden bir kahramanlık oyunu mu sergileniyor’ yorumlarına sebep olurken sonrasında Amerika bu hazırlığı tamamlar ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanırsa R. T. Erdoğan ve hükümet yetkililerinin nasıl bir yaptırım uygulayacağı ise gerçekten merak konusu...

ONE MUNITE de ‘tepkim Moderatöreydi’, Mavi Marmara’da ‘bana mı sordunuz’ diyen Cumhurbaşkanının bu defa İsrail ve Amerika’ya ne tür bir yaptırım(!) uygulayacağı Kamuoyu tarafından dikkatle takip edilecektir.

 

              

 

İlgili Haber;

Bu Anlaşmanın Her Tarafı Facia    


0 Yorum

Yorum Yaz