Esir Filistinli milletvekili sayısı 7’ye ulaştı

Siyonist işgalcilerin Batı Şeria’nın El-Halil kentine düzenlediği baskında alıkoyduğu 61 yaşındaki Filistinli Milletvekili Nizar Ramazan ile birlikte esir edilen Filistinli Milletvekili sayısı 7’ye ulaştı.

Esir Filistinli milletvekili sayısı 7’ye ulaştı
23 Tem 2020 17:37:47

Filistin Esirler Araştırma Merkezi konu hakkında yaptığı açıklamada, siyonist işgalcilerin bu sabah Filistinli Milletvekili Nizar Ramazan ve oğlunu, evine düzenledikleri baskın sonrası alıkoyduğunu söyledi.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, şeker ve tansiyon gibi sağlık sorunları olan 61 yaşındaki Filistinli Milletvekili Nizar Ramazan’ın, işgalcilerin zindanlarında hayatının 10 senesini geçirmiş ve daha sonra özgürleştirilmiş eski esirlerden olduğu belirtildi.

Merkez, korona salgını tehlikesinin baş gösterdiği bu dönemde tutuklanan ve sağlık sorunları olan Nizar Ramazan’ın hayatından siyonist işgal rejimini sorumlu tuttu.

Filistinli milletvekillerinin esir edilmesinin uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu belirten Esirler Araştırma Merkezi açıklamasında, “Siyonist işgal rejimi, başta milletvekilleri olmak üzere Filistinlilere yönelik tutuklama politikalarıyla, Trump’ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirdiği sözde Orta Doğu barış planına ve işgal rejiminin ilhak planına karşı Filistin halkının direnişini kırmayı amaçlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi yaptığı açıklamada, insan hakları savunucusu kurumlara ve tüm dünya parlamentolarına, Filistinli milletvekillerinin serbest bırakılması için işgalci rejime baskı yapma çağrısında bulundu.

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz