Eski Pentagon yetkilisinden Erdoğan hakkında tehdit gibi açıklama

Eski Pentagon yetkilisi ve Neo-Con yazar Michael Rubin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan için ilginç benzetme; Rubin attığı tweetlerle Erdoğanı, ülkesi ABD askerleri tarafından işgal edilen Panamalı başkan Manuel Antonio Noriega Moreno’ya benzetti. Rubin’in Bununla, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit mi ediyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Eski Pentagon yetkilisinden Erdoğan hakkında tehdit gibi açıklama
04 Kas 2017 20:48:14

Sosyal medya hesabından, ABD’de kara para aklama ve ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delme suçlamasıyla yargılanan Reza Zarrab davasını hatırlatan Rubin, “Yeni Zarrab iddianamesinde Erdoğan’ın ismi defalarca geçiyor”, "Erdoğan Amerika’ya gelmekten korktuğu için Binali’yi gönderiyor. Tayyip, lütfen Bilal’i gönder. #Zarrab cezaevinde çok yalnız! “ifadelerini paylaştı.

Eski Pentagon yetkilisi ve Neo-Con yazar Michael Rubin bu ifadelerine ek olarak “Böyle bir durum son olarak Manuel Noriega’nın başına gelmişti” diyerek tehdit etti.

PANAMALI

Manuel Antonio Noriega Moreno Panama’nın 1989 yılına kadar devlet başkanlığını yürüten kişi olarak biliniyor.

Noriega’nın başkanlığı ise ülkesinin, ABD askerleri tarafından işgal edilmesiyle sonlanmıştı. Noriega, ABD tarafından, Nisan 1992 yılında uyuşturucu kaçakçılığı, haraç toplamak ve kara para aklamakla suçlandı. ABD’de yargılanıp 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fransa’ya gönderilen Noriega geçen Mayıs ayında hayatını kaybetti.



0 Yorum

Yorum Yaz