Evde Bakım Hizmeti Geliyor

Hükümet, 9 milyonun üzerinde engelli ve yaşlı için başlatılan "evde bakım parasının" ardından evde bakım hizmetinin de sağlanacağı yeni sistemi hayata geçiriyor.

Evde Bakım Hizmeti Geliyor
07 Eki 2015 12:39:02

Sabah'ın haberine göre, engelli, yaşlı ve onlara bakan yakınlarına "evde bakım desteği" sistemiyle devlet, bakıma muhtaç vatandaşların evine ücretsiz sağlık ve diğer ev içi ihtiyaçlarını karşılayacak bakım elemanlarını gönderecek.

793 TL DESTEK

Elemanlar, kişinin tırnaklarının kesilmesinden yemeğinin yedirilmesine, banyosuna ve ilaçlarının, sağlık, psikolojik durumunun takibine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Sistemin amacı engelli ve yaşlının ailesinden, mutlu olduğu çevreden kopmadan yaşamını sürdürmesini sağlamak ve onlara bakan yakınlarının yükünü hafifletmek.

Söz konusu uygulamada bakım elemanı desteğini özel bakım merkezlerinden de alacak olan bakanlık, bu merkezlere engelliye evinde bakım hizmeti vermesi karşılığında kişi başı 793 lira ödeme yapacak. Evinde ailesi tarafından bakılan engelli ve yaşlıya hafta içi mesai saatlerinde hastanın durumuna göre yarım veya tam gün bakım hizmeti verilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz