Filistinli esirlerin açlık grevi sürüyor

Siyonist İsrail Rejimi zindanlarında bulunan Filistinli yüz kırk esirin açlık grevi sürüyor.

Filistinli esirlerin açlık grevi sürüyor
22 Eyl 2019 15:59:12

Esirler Enformasyon Ofisi İsrail zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 140 kişinin 12 günden beri açlık grevine devam ettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre hukuk bürosunun dün yaptığı açıklamaya göre, esirlerin 12. gününe giren toplu açlık grevi cezaevleri yönetimlerinin kansere sebep olan sinyal kesme cihazlarını kaldırmamakta ısrar etmesini protesto amacıyla başlatıldı. Bu cihazların esirlerin odalarına ve koğuşlarına yerleştirildiği ifade edildi.

Aynı kaynak tarafından daha önce yapılan açıklamada da durumun gerginleşmesine rağmen işgal yönetimine bağlı cezaevleri idaresinin kansere neden olan sinyal kesme cihazlarının kaldırılması konusunda varılan anlaşmayı uygulamamakta ısrarlı davrandığına dikkat çekilmişti.

Açıklamada işgal yönetiminin anlaşmanın uygulanması konusunda bir çözüm üretmemesi durumunda esirler hareketi liderlerinden yeni şahısların açlık grevine katılacağı da ifade edilmişti.

Geçtiğimiz Perşembe günü de Gazze'deki Filistinli gruplar Mısır'dan işgal yönetiminin, Filistinli esirlerin taleplerini yerine getirmesini sağlamak için harekete geçmesini istemişti. Filistin direniş gruplarının açıklamasında işgal yönetiminin bu istekleri yerine getirme işini hep askıya aldığına dikkat çekilmişti.


0 Yorum

Yorum Yaz