Fransa AB’yi Türkiye'ye yaptırım uygulamaya çağırdı!

Son zamanlarda özellikle Libya konusunda Türkiye ile gerginlik yaşayan Fransa'nın Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulanması için Avrupa Birliği'ni toplantıya çağırdı.

Fransa AB’yi Türkiye'ye yaptırım uygulamaya çağırdı!
01 Tem 2020 22:29:07

Avrupa Birliği’nin büyük ortaklarından biri olan Fransa, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine karşı AB’nin yeni yaptırımlar uygulamasını talep etti.

Fransa’nın Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, AB dışişleri bakanlarını Türkiye’ye yeni yaptırımlar uygulamak için 13 Temmuz’da toplantıya çağırdığını belirtti.

YENİ YAPTIRIM TALEBİ

Türkiye’ye Kıbrıs adasının batı ve doğusunda doğalgaz ve petrol araması yaptığı için uygulanan önceki yaptırımlara vurgu yapan Fransız bakan, toplantı sonrasında Türkiye’ye yeni yaptırımlar uygulanabileceğini açıkladı.

Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümet olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine yaptığı destekleri birçok kez eleştiren Fransa, konuyu NATO’ya kadar çıkarmıştı. Libya’da darbeci Hafter güçlerini desteklediği bilinen Fransa, Türkiye ve Ulusal Mutabakat Hükümeti karşısında Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleriyle birlikte hareket ediyor.

GEMİLER KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Doğu Akdeniz’de bulunan Türkiye donanması ile Fransız donanması karşı karşıya gelmiş ancak Türkiye donanmasının Fransız donanmasına karşı kullandığı akılcı taktikler sayesinde bir çatışma yaşanmadan gemiler kendi yollarına gitmişti.

Etiketler:   AB Fransa


0 Yorum

Yorum Yaz