Fransa İçişleri Bakanı: Sokakta namaz kılınmasını engelleyeceğiz

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Cuma namazının sokakta kılınmasıyla ilgili tartışmalar hakkında konuştu

Fransa İçişleri Bakanı: Sokakta namaz kılınmasını engelleyeceğiz
20 Kas 2017 14:01:36

Fransa'nın başkenti Paris'in Clichy bölgesinde bulunan mescidin kapatılmasını Müslümanların sokakta namaz kılarak protesto etmesine Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb'dan yorum geldi.

Collomb, Müslümanların sokakta namaz kılmasının engellenmesi gerektiğini söyledi. Questions Politics'e konuşan Collomb, "Sokakta namaz kılınmasını engelleyeceğiz. Müslümanlar namaz kılacak bir yere sahip olmalı" derken, karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün birkaç hafta içerisinde bulunacağını söyledi.

Şehir yönetimiyle Müslümanlar arasındaki konuyla ilgili ihtilaf Mart ayından bu yana sürüyor. Mart ayında Müslümanların, ibadet etmek için belediyeden kiraladığı ve mescit haline getirdiği salon boşaltılmış ve yeni belediye başkanının talimatıyla kütüphane haline getirilmişti. O günden sonra ibadet için yeni bir yapı inşaa edilse de, bölgedeki Müslümanlar yeni yapının yeri ve boyutundan memnun olmadıkları için Cuma namazlarını sokakta kılmaya başladı.

Tahmini olarak beş milyon Müslümanın yaşadığı Fransa'da, sokakta namaz kılınması camilerin azlığından dolayı giderek daha da sık hale geliyor. Ülkede tartışma yaratan bu konuyu daha önce, eski Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen 2010'da gündeme getirmiş, Le Pen sokakta namaz kılan Müslümanları Nazi işgaliyle karşılaştırmıştı. Yaptığı konuşmayla ilgili olarak Le Pen hakkında açılan dava 2015 yılında düşmüştü.



0 Yorum

Yorum Yaz