Fransa'da Kaos! Televizyonlar yayınları kesti...

Fransa ve dünya, cumhurbaşkanlığı seçimlerine 58 saat kala yapılan terör saldırısıyla sarsıldı. Günün ağarmasıyla, ünlü Champs Elysees Bulvarı'nda terörün izleri daha net görüldü. Gece boyunca birçok adrese baskın yapan Fransız polisi, saldırıda rol olan ikinci şüpheliyi arıyor. Bu sabah saldırganın ailesinden üç kişi gözaltına alındı.

Fransa'da Kaos! Televizyonlar yayınları kesti...
21 Nis 2017 11:30:43

Fransa'nın başkenti Paris'in en ünlü bulvarı Champs Elysees'te seçimlere 58 kala gerçekleşen silahlı saldırı, yalnızca ülkeyi değil tüm dünyayı sarstı.

Saldırıdan geriye kalanlar, günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Uluslararası haber ajanslarının bu sabah Paris'ten geçtiği fotoğraflarda, çok sayıda televizyoncunun ünlü bulvardan yayın yaptığı görülüyor. Bazı Fransızlar ise, taşıdıkları pankartlarla polise destek verdi.

İddiaya göre Terör örgütü DAEŞ'in kendi haber ajansından açıklama yaparak üstlendiği saldırıyı yapan isim Yusuf El Balciki. Saldırganın kendini 'Halife'nin askeri' olarak tanıttığıda iddialar arasında. Fransız basını ise, saldırganın 39 yaşındaki Fransız vatandaşı Karim Cheurfi olduğunu söylüyor.

Counter Extremism Project aldı uluslararası organizasyon, IŞİD'in sosyal medya üzerinden de Fransa’ya saldırıya başladığını aktarıyor. Euronews'in sayfalarına taşıdığı bilgiye göre, terör örgütü Fransızları kendi ülkelerine karşı saldırıya çağıran yüzlerce video yayınladı.

Etiketler:   kaos


0 Yorum

Yorum Yaz