Furkan Gönüllüleri, tutuklu arkadaşları için eylemlerine devam ediyor!

Furkan Gönüllüleri tutuklu arkadaşları için farkındalık eylemlerini sürdürüyor. Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde çorba dağıtımı yapılırken Kocaeli'deki Furkan Gönüllüleri pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllüleri, tutuklu arkadaşları için eylemlerine devam ediyor!
12 Ara 2021 15:13:50

Furkan Vakfı Gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluk sürecinde gerçekleştirdikleri "Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü" eylemlerini bu kez 4 Furkan Gönüllüsü arkadaşları için gerçekleştiriyor.

9 Eylül'de Koray Sarısaçlı'yı kaçırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan ve Sarısaçlı'nın ikinci ifadesinde "Silahlı gasp" iddiasıyla hukuksuzca tekrar tutuklanan 4 Furkan Gönüllüsü; Yusuf Tapan, Erdal Ergül, Haydar Akoraler ve Emrah Taş'ın için gerçekleştirilen eylemlerde, gönüllüler pankart açarak 'Adalet' çağrısında bulunuyor.

Adana'da başlatılan büyük yürüyüşün ardından birçok şehre yayılan protesto gösterileri hukuki çerçevede devam ediyor.

Ne Olmuştu? 

9 Eylül'de Koray Sarısaçlı'yı kaçırdıkları suçlamasıyla gözaltına alına Furkan Gönüllüleri, Adana Emniyetinde 4 gün gözaltında tu işkence ile atılı suçu kabul etmeleri istenilen gönüllüler serbest bırakılmış, serbest bırakıldıktan bir gün sonra hiçbir delil olmadan tekrar tutuklanmışlardı.

Koray Sarısaçlı, iki ay sonra emniyetin baskısıyla ifade değiştirmiş ve kendisini kaçıranların tutuklu Furkan gönüllüleri olduğunu ifade etmişti. "Silahlı gasp" iddiasıyla hukuksuzca 2. kez tutuklama kararı verildi.

Geçtiğimiz günlerde, adli tıp raporunda iş adamını kaçırdıkları iddia edilen kişilerin eşgallerinin tesbit edilemediği ifade edilmesine rağmen 4  Furkan Gönüllüsü; Yusuf Tapan, Erdal Ergül, Haydar Akoraler ve Emrah Taş'ın yaklaşık 3 aydır haksız şekilde tutukluluğu devam etmektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz