Furkan Gönüllülerinin Eylemi, Bu Kez Dünyaca Ünlü YouTube Kanalında!

Avrupa'da yapılan özgürlük mitingi sonrası dünya çapında tanınan YouTube kanalı, Furkan gönüllüsüne mikrofon uzattı. Alparslan Kuytul Hocanın 19 aydır tutuklu yargılandığını belirten gönüllü, mitingi gerçekleştirme amaçlarını da açıkladı.

Furkan Gönüllülerinin Eylemi, Bu Kez Dünyaca Ünlü YouTube Kanalında!
18 Ağu 2019 19:45:11

Rt Deutch isimli, 300 bini aşkın aboneye sahip popüler YouTube kanalı yayımladığı videoda Furkan gönüllülülerine ve düzenledikleri özgürlük mitingine yer verdi.

Furkan gönüllüsü ile yaptıkları röportajı yayımlayan kanal, Almanya'da gerçkleştirilen özgürlük mitinginden görüntüler de paylşatı.

Röportaja katılan gönüllü ise Alparslan Kuytul Hoca'nın özgürlüğü için miting gerçekleştirdiklerini, Alparslan Hocanın, yaptığı bazı eleştirileri sebebiyle siyaseten tutuklandığını ifade etti.

Alman medyasından bir gazetenin kendilerini radikal olarak lanse ettiğini ifade eden gönüllü, radikal olmadıklarını, Alparslan Hoca'nın özgürlüğü için miting yaptıklarını söyledi.

İşte yapılan röportajın Türkçesi:

Biz burada bugün Türkiye'de Adana'da yaşayan Alparslan Kuytul Hoca için bir özgürlük yürüyüşü gerçekleştirdik. İftiralarla onu hapse attılar. Türkiye'de kendi görüşünü ifade ettiği için iftiraya uğradı. Türkiye'nin siyasetiyle ilgili bazı şeyleri eleştirdi. Hükümet bu görüşlerden rahatsız olduğu için onu zindana attı ve 19 aydır tutuklu.

Yürüyüşümüzden önce bir gazete yanlış bir haber yayınladı ve Almanya'da şeriat ve hilafet kurmak için yürüyüş düzenleniyor manşetini yaydı. Bu başlık doğru değil. Bunu belkide kasıtlı yaydılar. Biz Almaya'da şeriat ve hilafet kurmak için sokağa çıkmadık. Biz Alparslan Kuytul'un özgürlüğü için sokağa çıktık. Biz bu zulmü protesto etmek istedik.



0 Yorum

Yorum Yaz