Gazze Şeridi’nde 57 Mahkûm ve Tutuklu Afla Serbest Bırakılıyor

Gazze’deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı güvenlikle ilgili çeşitli suçlardan mahkûm ve tutuklu 57 kişinin durumlarının incelenerek afla serbest bırakılmasına karar verdi.

Gazze Şeridi’nde 57 Mahkûm ve Tutuklu Afla Serbest Bırakılıyor
11 Kas 2019 14:42:20

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezm, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Vekili General Tevfik Ebu Naim’in Gazze Şeridi’nde oluşan olumlu havayı güçlendirmek için ve Filistin Parlamentosu’nun çağrısına uyarak güvenlik birimlerine toplumsal barışın güçlenmesine katkıda bulunacak adımlar atılması talimatı verdiğini söyledi.


El-Bezm, bu çerçevede Gazze Şeridi’nde 57 mahkûm ve tutuklunun serbest bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.


Filistin Parlamentosu Başkanlığı, seçimler için gerekli olumlu havanın oluşturulması için Filistinli grupların Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde gözaltında tutulan üyelerinin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.


Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinli gruplar arasında yürütülen yoğun görüşmelerle birlikte, birlik ve bütünlüğü güçlendirmek için böyle bir adım atılması gerektiğini söyledi.


Bahr, Filistinli grupların gözaltında tutulan üyelerinin serbest bırakılmasının seçimler konusunda oluşan olumlu havayı güçlendireceğini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz