Gergerlioğlu: Furkan Vakfını da düşman olarak bellemişler

Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirdiği konuşmasında Ankara’da Furkan gönüllülerine yapılan hukuksuz muameleyi dile getirdi.

Gergerlioğlu: Furkan Vakfını da düşman olarak bellemişler
29 Kas 2019 15:05:57

Gergerlioğlu TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının Hukuksuzluklarını konu alan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında; “İçişleri Bakanlığının vazifesi yerine getirilmiyor. Güvenliktir vazifesi ama güvenlik yerine getirilmiyor. İçişleri Bakanlığının uygulamalarında biz baskı, hukuksuzluk ve güvensizlik görüyoruz” ifadelerini kullanan Gergerlioğlu, Ankara’da Furkan gönüllülerine yapılan hukuksuzluğu da gündeme getirdi.

“Furkan Vakfını da düşman olarak bellemişler” diyen Gergerlioğlu polisin bir Furkan gönüllüsüne kullandığı “Sen mi vatandaşsın?” ifadesine de tepki gösterdi.

Gergerlioğlu’nun açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde;

Bitmedi, yine, bakın, Furkan Vakfı. Furkan Vakfını da düşman olarak bellemişler. Bir basın açıklaması yapmak istedi Ankara’da Furkan Vakfı üyeleri ama muhalif gördüğüne o kadar düşmanca bakıyor ki, polis memuru -kayıtlara da yansıdı- başörtülü kadına “Sen mi vatandaşsın?” diyor, aynen cümle bu. Bir polis memuru vatandaşa bunu diyor: “Sen mi vatandaşsın?” Yani artık dönemin ruhu bu arkadaşlar. İçişleri Bakanlığı personeli vatandaşa “Sen mi vatandaşsın?” diyor. Soruyorum: Bu konuda bir soruşturma var mı? Kesin yoktur, hiç tahmin etmiyorum çünkü başka birçok şeyde de yok.

Yine, Alparslan Kuytul’a “özgürlük” atkıları takmışlar “O atkıyı takarsan seni gözaltına alırım, atkıyı çıkar.” diyor. “Niye?” diyor, “Orada ‘özgürlük’ yazıyor, slogan olabilir, tehlikeli; çıkar bunu.” Bu derece trajikomik sözler söyleniyor.




0 Yorum

Yorum Yaz