Hamas: İsrail’in Saldırıları İlhaka Karşı Direnişimizi Artıracak

Filistin İslami Direniş Haraketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, Siyonist İsrail’in dün (26 Haziran Cuma) gece abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırıyı, Batı Şeria ve Kudüs’teki saldırılarının bir uzantısı olarak değerlendirdi.

Hamas: İsrail’in Saldırıları İlhaka Karşı Direnişimizi Artıracak
27 Haz 2020 14:27:04

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, Hazım Kasım basına yaptığı açıklamada, “Siyonist İsrail’in bu saldırıları, Filistin halkının direnişini ve kararlığını kıramayacak aksine ilhak planına karşı mücadelesini artıracak.” ifadelerine yer verdi. 

Siyonist İsrail’e ait savaş uçakları, bugün şafak vakti abluka altında olan Gazze Şeridi’ndeki farklı bölgelere yoğun hava saldırısı düzenledi. Gerçekleşen saldırıda yaralanan veya ölen olmadığı bildirildi.


Öte yandan, Siyonist İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas Hareketi'ne ait hedeflerin vurulduğu, hava saldırısının dün akşam Gazze tarafından İsrail tarafına fırlatılan roketler sebebiyle düzenlendiği kaydedildi.

Siyonist İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik günlük tutuklama operasyonları gerçekleştiriyor. Saldırı ve baskınlara karşı direnen Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında sürekli çatışmalar yaşanıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz