Hamas Sözcüsü: 'Balfour Filistin'in esir kalmasına sebebiyet veren bir sözdü'

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Balfour Deklarasyona ilişkin "Balfour dediğimiz, Filistin halkının hayatını etkileyen, 100 yıl boyunca esir kalmasına sebebiyet veren bir sözdü" dedi.

Hamas Sözcüsü: 'Balfour Filistin'in esir kalmasına sebebiyet veren bir sözdü'
02 Kas 2017 09:37:57

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Balfour dediğimiz, Filistin halkının hayatını etkileyen, 100 yıl boyunca esir kalmasına sebebiyet veren bir sözdü. Filistinliler haklarını, vatanlarını kaybettiler." dedi.

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi'nde "Cihannüma Fikr'İstanbul Buluşması" etkinliğine katılarak, "100. Yılında Balfour/Utanç Deklarasyonu ve Filistin'in Geleceği" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Ebu Zuhri, Balfour Deklarasyonu'nun İsrail'in kurulması için bir söz olduğunu dile getirerek, "Balfour dediğimiz, Filistin halkının hayatını etkileyen, 100 yıl boyunca esir kalmasına sebebiyet veren bir sözdü. Filistinliler haklarını, vatanlarını kaybettiler. Maalesef de İslam ümmeti bu vaade, bu söze İsrail devletinin kurulması sözüne karşılık ciddi bir çalışma ve başkaldırı, direniş gösteremedi. Biz ümmetin bir parçası Filistinliler olarak üzerimize düşen vazifeyi Filistin topraklarını canımız pahasına korumayı, her şekilde bu işgale karşı direnmeyi, direnişi sürdürüyoruz. İslam ümmetinin de üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz