Haziran ayında 6'sı çocuk 173 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti

Haziran ayında 173 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği açıklandı. 6 aylık süreçte ise en az 1155 işçi hayatını kaybetti.

Haziran ayında 6'sı çocuk 173 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti
15 Tem 2021 12:03:24

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi ( İSİG), Haziran ayı raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda, Haziran ayında 173 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği belirtilirken yılın ilk altı ayında ise en az 1155 işçi hayatını kaybettiği açıklandı. İş cinayetlerinde Haziran ayında ölen işçilerin 6’sının çocuk olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden 173 emekçinin 137’si ücretli (işçi ve memur), 36’sı kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluştu. İş kazalarında ölenlerin 6’sı çocuk işçi, 9’u kadın işçi, 164’ü erkek işçi. Kadın işçi kazaları tarım, ticaret, eğitim, büro ve sağlık işkollarında gerçekleşti. Yedi göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti: 5’i Suriyeli ve 2’si Afganistanlı.

 BORÇ VE İŞSSİZLİK NEDENİYLE İNTİHAR

En fazla ölüm nedenleri yüksekten düşme, ezilme/göçük, trafik/servis kazası, Covid-19, kalp krizi, intihar, şiddet, zehirlenme/boğulma ve elektrik çarpması

• 6 ticaret/büro/eğitim, 4 sağlık, 2 güvenlik, 1 kimya, 1 basın ve 1 belediye emekçisi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
• İnşaatlardaki iş kazalarında 25’i yüksekten düşme nedenli.
• Haziran ayında en az 11 emekçi ‘borç ve işsizlik’ nedenleriyle intihar ederek hayatına son verdi.

Raporda yer alan verilerin yüzde 80’ini ulusal basından; yüzde 20’sini ise yerel basın, işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, meslek örgütleri ve sendikalardan öğrenilen bilgilere dayanılarak tespit edildiği belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz