Hindu Keşişten Müslümanlara Nefret Söylemi: “İslam’ı Dünyadan Sileceğiz”


Hindu keşiş Yeti Narsinghanand, New York Belediye Başkanı Zahran Mamdani’yi hedef alarak İslam karşıtı sözler sarf etti. Narsinghanand’ın açıklamaları, uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Eklenme Tarihi: 09 Kas 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 09 Kas 2025
Hindu Keşişten Müslümanlara Nefret Söylemi: “İslam’ı Dünyadan Sileceğiz”

Hindu keşiş Yeti Narsinghanand, New York Belediye Başkanı Zahran Mamdani üzerinden yaptığı açıklamada Müslümanlara yönelik tehdit içeren İslam karşıtı ifadeler kullandı. İnsan hakları savunucuları, bu nefret söylemlerinin toplumsal barışı tehdit ettiğini belirtti.

Hindu keşiş Yeti Narsinghanand, Hindistan’da yaptığı son konuşmada Müslümanlara yönelik nefret dolu ifadeleriyleyeniden tepki topladı. New York’un yeni belediye başkanı Zahran Mamdani üzerinden açıklamalarda bulunan keşiş, İslam karşıtı sözleriyle uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Narsinghanand konuşmasında, “New York’a Müslüman bir adam belediye başkanı seçildi. Bu, büyük bir felaketin başlangıcıdır.” ifadelerini kullandı. Ardından tehdit içeren açıklamalarına devam eden keşiş, “Bu inancı dünyadan sileceğiz. İslam kalmayacak, Muhammed diyen kimse hayatta kalmayacak.” sözleriyle tepkileri üzerine çekti.

Uluslararası insan hakları örgütleri, bu ifadeleri nefret söylemi ve dini ayrımcılık olarak nitelendirerek Hindistan hükümetini önlem almaya çağırdı. Uzmanlar, bu tür açıklamaların özellikle Hindistan’daki toplumsal barışı zedelediğine ve dini gerginlikleri artırdığına dikkat çekiyor.

Yeti Narsinghanand daha önce de benzer çıkışlarıyla gündeme gelmiş, Müslümanlara yönelik kışkırtıcı söylemleri nedeniyle eleştirilmişti. İnsan hakları savunucuları, nefret temelli bu açıklamaların şiddeti teşvik ettiğini ve toplumsal huzuru tehdit ettiğini belirtiyor.