İçi Dışı Bir 10 Hayvan

“Bir saat tefekkür; kırk gece nâfile ibâdetten üstündür.” (Deylemî) Gelin Halık olan Rabbimizin eşsiz güzellikte yarattığı canlıları tefekkür edelim…

İçi Dışı Bir 10 Hayvan
07 Kas 2018 12:58:53

Hayalet Karides

Cam Karides olarak da bilinen, bu içi görünen kabuklu, tatlı sularda yaşar ve iyi bir çöpçüdür.

Barreleye Balığı

Bu tuhaf balık, kafasındaki şeffaf, sıvı dolu kalkanının içinde aşırı derecede ışığa duyarlı gözlere sahip. Borulu yapıdaki gözleri yeşil lenslerle kapaklandırılmış. Hayvan kafasının üstündeki yemeklere bakmak için gözler yukarıya doğru bakmaktadır. Balık beslenirken de bu gözler ileriyi gösterir. Balığın ağzının üstündeki iki nokta, gözlere benzeyen aslında insanlardaki gibi koklama organı olan burun delikleridir.

Cam Kurbağa

Pek çok farklı cam kurbağa cinsi vardır. Hepsi Güney ve Merkez Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında yaşar. Hareketsiz bir şekilde durduklarında, yırtıcı hayvanlara karşı tamamen görünmez olurlar.

Cam Kanatlı Kelebek

Kolombiya, Bolivya, Peru ve Ekvador bölgesine has olan Cam Kanatlı Kelebek, büyük ve büyülü şeffaf kanat panelleri vardır. Bu kararlı polen toplayıcılar, yemeği için acele etmez ve bir çiçeğin üzerinde saatlerce durabilirler.

Timsah Buz Balığı

Bu Antarktik balık pulsuz ve ürkütücü derecede soluk, ama en garip özelliği ise kanı, çünkü herhangi bir rengi yok. Buz balıkları bilinen tek kırmızı kan hücresi ve hemoglobini olmayan omurgalı hayvan. Demir ve protein zengini bu hücreler damar sisteminde oksijenin taşınmasında yardımcı olurlar.

Tortoise Shell Beetle

Bu böceğin pek çok çeşidi ve rengi mevcut. Ama hepsi şeffaf bir kabuğu paylaşmakta ayrıca parlak işaretleri de var.

Sea Salp

Bu minik fıçı şeklindeki balıklar, denizde, suları beslenme filtrelerinden geçirerek ilerler bu sayede de planktonları da yemiş olurlar. Salpların yaşam döngüsü kendilerine hastır ya bireysel olarak ya da birleşmiş bir organizma şeklinde yaşarlar. Büyük bir grupta yaşayan salplar vücutlarını zincirleme şekilde birbirlerine bağlarlar ve beraber beslenip beraber büyürler.

Cam Kalamar

Cranchiidae familyasını oluşturan 60 farklı çeşit cam kalamar vardır. Bu hayvanlar güneşli sığ sularda yaşamlarını geçirirler bu sadece şeffaflıkları onları kamufle eder.

Denizanası

Şeffaf ve yarı saydam olan pek çok çeşit denizanası vardır. Güzelliği ve zarafeti ile diğer okyanus canlılarına rakip olmasına ek olarak zehirli dokunaçlarını göremeyecek yüzücüler için tehlikelidir.

Büyük Çemçe Balığı

Raja Binoculata ya da büyük çemçe balığı genellikle sığ sularda bulunur. Büyük ölçülerde büyürler ve eğer yakından bakarsanız şeffaf derisi bütün organlarının görünmesini sağlar.



0 Yorum

Yorum Yaz