İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bir ilk!

İki ülkeye ait birliklerin birbirlerine 10 kilometreye kadar yaklaşmaları, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana savaş alanında ABD-Rusya arasındaki en yakın işbirliği olarak değerlendiriliyor.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bir ilk!
08 Mar 2017 07:37:39

Amerikan ve Rus birliklerinin Suriye'nin Münbiç kentinin kenar mahallelerinde devriye gezdikleri belirtiliyor. İki ülkeye ait birliklerin birbirlerine 10 kilometreye kadar yaklaşmaları, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana savaş alanında ABD-Rusya arasındaki en yakın işbirliği olarak değerlendiriliyor.

Amerikan ve Rus birlikleri Suriye'de Münbiç'in batısında devrye geziyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana savaş alanında iki süpergüç arasındaki en yakın işbirliği olan bu gelişme, İngiliz The Times gazetesi haberi "Amerikan ve Rus güçleri Suriye'de orta yolu buldu" başlığıyla servis edildi.

10 KİLOMETRE UZAKTALAR

ABD ve Rusya'ya ait birlikler, birbirlerinden sadece 10 kilometre uzaklıkta. Bir zamanlar sıradan bir yer olan Münbiç'in şimdi Suriye'nin çok taraflı sorununda stratejik bir kavşakta bulunduğunu yazdı.

Gazeteye göre askerler, YPG ile ÖSO arasında tampon görevi görüyor.

TRUMP SONRASI ABD'NİN SİMGESİ

Ancak bu durum aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump döneminde ABD ve Rusya arasındaki yeni jeostratejik yakınlığı gösteriyor.

Suriye'deki Amerikan ve Rus askerlerinin Türkiye sınırından sadece yaklaşık 21 kilometre uzaktaki Münbiç kentinin batısındaki bazı kasabalarda devriye gezdikleri ifade ediliyor.

Gazetenin altını çizdiği nokta, gerek Amerika Birleşik Devletleri'nin gerek Rusya'nın amacının, bölgedeki güçlerin birbirleriyle savaşmalarını önlemek olması.

TRUMP: İYİ GEÇİNİRSEK NEDEN RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAYALIM

20 Ocak'ta ABD Başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump, o günden bu yana Rusya ile olumlu ilişkilerin sinyallerini veriyor. Trump daha önce ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına ilişkin, "İyi geçinirsek ve Rusya bize gerçekten yardımcı olursa, neden yaptırım uygulayalım" şeklinde bir açıklama yaparak Rusya politikasının ipuçlarını vermişti. ABD-Rusya ilişkilerinin yeni dönemde nasıl şekilleneceği bugün bölgedeki gelişmelerde de kendini gösteriyor.

Etiketler:   abd-rus


0 Yorum

Yorum Yaz