İran, Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyecek

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, "Hindistan Okyanusu'nun kuzeyinde Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyeceğiz." dedi.

İran, Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyecek
27 Kas 2019 15:06:51

Tuğamiral Hanzadi, Deniz Kuvvetlerinin bölgedeki misyonlarına ilişkin, “Şimdiye kadar İran donanmasına ait 64 filo grubunu ülke menfaatlerini korumak için uluslararası sulara gönderdik. Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'ndaki yeni koşullar nedeniyle birkaç gemi ve petrol tankerimize eskortluk etmek için ordayız ve güvenlik sağlandığı sürece bölgede kalacağız.” dedi.

Yerli imkânlarla üretilen Demavend adlı savaş gemisinin bu yılın sonuna kadar Deniz Kuvvetlerinin filosuna ekleneceğini aktaran Tuğamiral Hanzadi, İran yapımı "Fatih" isimli denizaltının deniz misyonlarında kullanıldığını söyledi.

Hanzadi, Deniz Kuvvetlerindeki tüm destroyerlerin dikey fırlatış özelliğine sahip füzelerle donatılacağını ifade ederek, bu füzelerin cruise füzesini bile vurabileceğini bildirdi.

Tuğamiral Hanzadi, "Yakın gelecekte Hindistan Okyanusu'nun kuzeyinde Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyeceğiz." ifadelerini de kullandı. 



0 Yorum

Yorum Yaz