Irkçı Yahudiler, Filistinlilere Ait Araçları Ateşe Verdi

Irkçı Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus kentinin güneyindeki Far’ata beldesinde Filistinlilere ait 2 aracı ateşe verdi.

Irkçı Yahudiler, Filistinlilere Ait Araçları Ateşe Verdi
05 Ağu 2020 14:41:50

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimini takipten sorumlu Gassan Dağlas yaptığı açıklamada, Far’ata beldesi yakınlarında oturan ırkçı Yahudi yerleşimcilerin belde sakinlerinden olan Filistinli vatandaşlara ait 2 aracı yaktığını, evlerin duvarlarına da ırkçı sloganlar yazdığını söyledi.

Ateşe verilen araçların Filistinlilere ait olduğunu belirten Gassan Dağlas, bu araçlardan birinin bayramdan sadece birkaç gün önce satın alındığını sözlerine ekledi.

İşlediği zulüm ve baskılarla gündemden düşmeyen Siyonist İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. 

Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinli vatandaşlar için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Batı Şeria topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz