İşgal güçleri Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenledi

İşgal güçleri Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenledi
25 Tem 2021 12:50:21

Dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal güçleri, molotof kokteyli attığı iddiasıyla Filistinli bir genci yaraladı.
 

Cenin’in güneyindeki Ya’bed beldesi sakinlerinden Abdullah Basim Ebu Bekir isimli genç işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralanırken, işgal askerlerinin Ya’bed yakınlarında pusu kurarak yaralı genci ve yanında bulunan diğer iki genci gözaltına aldığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Zubde köyünü Ya’bed’e bağlayan yol üzerinde pusu kurduğunu, bir grup gencin üzerine ateş açtığını ve Abdullah Ebu Bekir’i yaraladıktan sonra gözaltına aldığını, işgal güçlerinin ayrıca yaralı gençle birlikte Ethem Ali Hasan İrmilat ve Şa’lan Kivan Ebu Bekir isimli gençleri de gözaltına aldığını söyledi.
 

İşgal ordusu bu sabah yayınladığı bildiride, Cenin’de gözaltına alınan ve biri yaralanan üç gencin Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş ve molotof kokteyli attıklarını ileri sürdü.
 

İşgal güçleri Beytlahim’de de 17 yaşındaki Ahmed Nebil Ahmed Sevabite’yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Abdulhadi el-Kavasimi’yi el-Halil kent merkezindeki eş-Şellale Caddesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri Kudüs’ün Eski Belde semtinde de Kuteybe Avde isimli aktivisti Mescid-i Aksa’nın el-Mağaribe Kapısı yakınlarında gözaltına aldı.0



0 Yorum

Yorum Yaz