• Anasayfa
  • ORTADOĞU Haberleri
  • İşgal ordusunun saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki tarımsal üretimin zararı 17 milyon doları aştı

İşgal ordusunun saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki tarımsal üretimin zararı 17 milyon doları aştı

İşgal ordusunun saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki tarımsal üretimin zararı 17 milyon doları aştı
16 Mayıs 2021 18:02:52

Filistin Tarım Bakanlığı, işgal ordusunun düzenlediği saldırılar sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki tarımsal ve hayvansal üretimin uğradığı zararın 17 milyon doları aştığını açıkladı.   Bakanlık, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarının devam etmesi sebebiyle zararın her gün daha da arttığını ifade etti.

İşgal ordusunun yüzlerce dönüm tarım arazisine ve onlarca tarım tesisine saldırı düzenlemeye devam etmesi sebebiyle zararın büyüyeceğine işaret edilen bildiride, işgal güçlerinin tarımsal ürünlerin saklandığı depoları da hedef aldığına dikkat çekildi.

Bildiride, Gazze Şeridi’ndeki beş vilayetin tarım müdürlüklerinin ve teknik ekiplerin yerel komitelerle işbirliği içinde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü, saldırıya uğrayan tarlalardaki ve bahçelerdeki sebze ve meyvelerin telef olduğu, tarım tesislerinin ve alt yapılarının tamamen veya kısmen hasar gördüğü kaydedildi.

Filistin Tarım Bakanlığı, işgal ordusunun saldırılarında buğday tarlalarının, tavuk çiftliklerinin ve hayvan ağıllarının da zarar gördüğünü bildirdi.

Gazze Şeridi’ne açılan kapıların kapalı olması sebebiyle hayvansal üretimde felaket yaşanabileceği belirtilen bildiride, hâlihazırdaki tavuk yemi ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan yeminin yeterli olmadığı açıklandı.



0 Yorum

Yorum Yaz