İşgalci İsrail ateş açarak yaraladığı Filistinli genci gözaltına aldı

El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde İşgalci İsrail güçleri ateş açarak yaraladığı Filistinli genci gözaltına aldı.

İşgalci İsrail ateş açarak yaraladığı Filistinli genci gözaltına aldı
07 Kas 2019 12:36:18

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde Filistinli bir genci üzerine ateş açarak yaraladıktan sonra gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin 17 yaşındaki Ömer Arafat Zeagig isimli Filistinli genci ateş açarak yaraladığını ve daha sonra gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli gence El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesi yakınlarındaki Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi civarında ateş açtığını ifade etti.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Zeagig’i gözaltına alıp götürdüğünü ve yaralı gencin sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi olmadığını söyledi.

Bu arada, Filistinli aktivist Muhammed Ayyad Avad, işgal güçlerinin Zeagig’i gerçek mermiyle ayağından yaraladığını ve Ez-Zahr bölgesinde pusu kurarak gözaltına aldığını belirtti.

Avad, işgal güçlerinin yaralı genci devriye aracıyla Yahudi işgal birimine götürdüğünü ve babasının Zeagig’i görmesine izin vermediğini kaydetti.

İşgal güçlerinin dün ayrıca aynı bölgede 17 yaşındaki Rami Refik Muhammed El-Allami isimli genci de gözaltına aldığı, Yahudi işgal biriminin güvenlik sorumlusunun havaya ateş açarak gencin gözaltına alınmasını engellemek amacıyla toplanan Filistinlileri dağıttığı öğrenildi.

Etiketler:   İsrail


0 Yorum

Yorum Yaz